İtalya'da bir 'hayalet' dolaşıyor: Mussolini 'hortladı'

İtalya'nın öldürülen faşist diktatörü Benito Mussolini'ye ait, ülkenin kuzeyinde yer alan malikanede 'paranormal' olayların meydana geldiği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İkinci Dünya Savaşı döneminde İtalya'nın faşist lideri Benito Mussolini'nin malikanesi Villa Carpena'da 'paranormal' olayların yaşandığı iddia edildi.

Sputnik'in haberine göre, ülkenin kuzeyinde yer alan malikanenin sahipleri, CNN televizyonuna verdiği demeçte malikaneyi ziyaret edenlerin bir aynada Mussolini'nin donmuş yüzünün gölgeli bir görüntüsüne şahit olabileceklerini, ayak sesleri duyabileceklerini ve salonlarda rüzgar esmesi gibi doğaüstü olayları deneyimleyebileceklerini söyledi.

'SÜREKLİ BİZİ İZLİYORLAR'

Mülk sahibi Domenico Morosini, "Burası onların varlığıyla yaşıyor, hala buradalar, onları hissedebiliyoruz ve sürekli bizi izliyorlar" ifadelerini kullandı. Morosini, "Korkmuyoruz ama bu ruhları rahatsız etmek de istemiyoruz, bu yüzden villaya gece olduğunda girmekten kaçınıyorum" dedi.

'GÖLGESİ AYNADA BELİRDİ' 

ABD ziyaretinde Mussolini'nin üniformalarından birini satın alarak konağa geri getirdiğini ve diktatörün eşi Donna Rachele'in öldüğü yatağa bıraktığını kaydeden Morosini, "O gün yanımızda bir medyum vardı ve kendini hasta hissetti, oturmak zorunda kaldı ve 'O burada' diye fısıldadı. Hemen ardından Mussolini'nin yüzünün gölgesi yatak odasının makyaj masası aynasında belirdi ve o zamandan beri, sanki cama kazınmış gibi orada" diye konuştu.

Villa Carpena'yı 2000'li yılların başında Mussolini'nin çocuklarından birinden satın alan Morosini ve eşi, burada Mussolini ve ailesinin mobilyaları, kıyafetleri, belgeleri ve arabalarını sergilemek üzere bilet ve markalı hatıralar satıyor.