İtalya: Moderna, aşı teslimatında kesinti yapacak

İtalya'da Covid-19 krizinin yönetimi için atanan özel komiser Domenico Arcuri, Moderna şirketinin aşı teslimatında kesinti yapacağını açıkladı. "7 Şubat'ın ardından başlayan haftada söz verilenden yüzde 20 daha az doz tedarik edileceği belirtildi" diyen yetkili, ABD'li şirketin İtalyan hükümetine bildirimde bulunduğunu aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'da korona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında lojistik ihtiyaçlardan sorumlu Başbakanlık Acil Tedarik Komiseri Domenico Arcuri, ABD'li ilaç şirketi Moderna'nın aşı teslimatında kesinti yapacağını duyurdu. Moderna'nın İtalyan hükümetine bildirimde bulunduğunu açıklayan Arcuri, "7 Şubat'ın ardından başlayan haftada söz verilenden yüzde 20 daha az doz tedarik edileceği belirtildi" dedi.

'TEK TARAFLI ALINAN KARARLAR'

Teslimatla ilgili kararların 'tek taraflı' alındığını söyleyen yetkili, önceden belirtilmediğini ve bunun 'kabul edilemez' olduğunu söyledi. Arcuri, İtalya'nın 'söz verileni elde etmek için her şeyi yapacağını' aktardı.

'HIZ KESMEK ZORUNDA KALDIK'

Daha önce Pfizer şirketi de aşı teslimatlarını yavaşlatmıştı. İtalya'ya yapılan aşı sevkiyatı geçtiğimiz hafta yüzde 29, bu hafta ise yüzde 20 oranında azaltıldı.

Arcuri, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada aşı teslimatlarındaki gecikmeler nedeniyle ülkedeki aşılamanın önemli ölçüde yavaşladığını söylemişti. İtalyan yetkili, aşılama kampanyasının daha geniş şekilde sürmesi gerekirken, hız kesmek durumunda kaldıklarını dile getirmişti. (DIŞ HABERLER)