İtalya Dışişleri Bakanı Di Maio: Ordumuz hazırlandı ama savaş istemiyoruz

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekatıyla ilgili açıklama yapan İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, "Ordumuz diğer tüm ordular gibi hazırlandı ama biz kesinlikle savaş istemiyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, Ukrayna-Rusya savaşına yönelik diplomatik eylemlerinin sürdüğünü, bununla beraber ordularının diğer ordular gibi hazır olduğunu ancak kesinlikle savaş istemediklerini söyledi.

Di Maio, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik savaş ve gelişmelere ilişkin La7 kanalına değerlendirmelerde bulundu.

İtalya Dışişleri Bakanı, "Ordumuz diğer tüm ordular gibi hazırlandı ama biz kesinlikle savaş istemiyoruz. İtalya, Ukrayna'da uçuşa yasak bölgeye karşı çünkü bu, savaş uçaklarımızın savaşması ve Üçüncü Dünya Savaşı’nın çıkması anlamına gelir" ifadesini kullandı.

Di Maio, İtalyan askerlerini Ukrayna'ya gönderemeyeceklerini ama Ukraynalıları desteklediklerini belirtti.

"Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı kasıtlı bir biçimde işgal ettiğini" vurgulayan Di Maio, Putin'in bu şekilde Rusya ekonomisine de zarar verdiğini savundu.

Rusya ekonomisinin ciddi kayıplar yaşayacağına dair tahminler olduğunu dile getiren Di Maio, bunların Avrupa Birliği'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlarından kaynaklandığını söyledi.

Di Maio, "Diplomatik eylemlerimiz durmadan sürüyor. Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ki kendisiyle geçen cuma Antalya'da görüştüm. O bugün Moskova'da, (Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel) Macron, tüm Avrupa ülkeleri adına çalışıyor. Putin'i masada bir anlaşmaya getirmeliyiz" dedi.

İtalyan basınındaki haberlerde de orduda izinlerin iptal edilmesi ve savaşa hazırlık başta olmak üzere eğitim faaliyetlerin artırılmasına ilişkin birliklere bildirimler yapıldığı belirtildi. (ROMA/AA)