İsviçre savcıları, Mısır’ın devrik lideri Mübarek’in çevresine yönelik soruşturmayı kapatıyor

İsviçre savcıları, Mısır'ın devrik lideri Mübarek’in çevresine yönelik soruşturmanın 'yetersiz delil' nedeniyle kapatıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsviçre savcıları, Mısır'ı 30 yıl demir yumrukla yönettikten sonra 2011 yılında halk isyanıyla devrilen eski cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in çevresine yönelik 10 yılı aşkın süredir devam eden kara para aklama ve organize suçları inceleyen bir soruşturmayı kapatıyor. Savcılar, hiçbir suçlamada bulunmadan, İsviçre bankalarında bulunan 400 milyon İsviçre frankı üzerinde olan dondurma kararını kaldıracaklarını aktardı.

Savcılık, Mısırlı yetkililerinden aldıkları bilgilerin 'Arap Baharı' adı verilen isyan sürecinden sonra ortaya atılan iddiaların kanıtlanması için yeterli olmadığını söyledi. Soruşturma, İsviçre bankalarının yasa dışı aktarılan paraları gizlediği iddialarını araştırıyor, Mübarek’in iki oğlu dahil 14 kişinin hesaplarını inceliyordu. Daha önce, söz konusu soruşturma kapsamında 210 milyon frankın dondurulması yönünde kararı kaldırılmıştı.

İsviçre savcıları, Mısır’da soruşturma altında olan kişilere yapılan para transferlerini incelemek için kurulan komisyonların bilgi taleplerine geri dönmediklerini aktardı. Savcılar, yetersiz delil olduğu için İsviçre’de bulunan hesapların yasa dışı olduğunu kanıtlayamadıklarını ifade etti. (DIŞ HABERLER)