İsveç'te yaşayan çift, Noel şarkısını yayından kaldırmak için bağış topluyor

İsveç'te yaşayan bir çift, Wham! grubunun "Last Christmas" şarkısının yayın haklarını satın almak için bağış toplamaya başladı. Çift, yayın haklarını satın alarak şarkıyı yayından kaldırmak istiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Wham! grubu, George Michael ve Andrew Ridgeley tarafından 1981 yılında İngiltere Bushey'de kuruldu. İngiliz pop ikilisinin 1984'te çıkardığı "Last Christmas" şarkısının, her Noel döneminde sürekli çalınıyor olması İsveç'te yaşayan bir çifti harekete geçirdi.

Tomas  (50) ve Hannah Mazetti (33) çifti, çok çalındığı için bıktıkları parçanın yayın haklarını satın almak için bağış toplamaya başladı.

Hannah Mazetti şarkıya duyduğu nefretin 13 yıl önce eğitim gördüğü Birleşik Krallık'ta bir kafede çalışırken başladığını söyledi. Mazetti, patronunun yılbaşı için müzik listesi hazırladığını, Last Christmas'ı günde 111 kez çaldığını ve bu yüzden şarkıdan tiksindiğini söyledi.

Şarkının yayın haklarını satın alıp yayından kaldırmak isteyen çiftin, şimdiye kadar 62 bin dolar topladığı öğrenildi.

Çiftin aklına parçaya karşı harekete geçme fikriyse 2021 Noel'inde arkadaşlarına "Bu parçayı bir kez daha duymamak için ne kadar öderdiniz?" sorusunu sormalarının ardından geldi.

Çiftin çağrısına şimdiye kadar 327 kişi yanıt verdi. İngiltere'deki Warner Chappell Music'ten şarkının yayın haklarını satın alabilmek için 15 milyon dolar toplamaları gerekiyor. 

NTV'nin aktardığına göre, Hannah ve Tomas çifti, Wham! grubundan nefret etmediklerini, söz konusu olumsuz duygularının şarkının defalarca çalınmasına karşı olduğunu açıkladı. 

Hannah Mazetti, "Şarkı günde 5 bin kez çalınıyor. Bizim gibi acı çeken kişilere yardım için bir şeyler yapılması gerektiğini düşündük" dedi.

Bağış toplama çağrılarının hem olumlu hem de olumsuz tepki aldığını söyleyen Mazetti, "Bazıları şarkıyı günde 500 kez dinlemeyi seviyor gibi görünüyor ve bunlar bizim düşmanımız" dedi.

Mazetti ayrıca, "Bazı kişiler bundan önce Mariah Carey'nin 'All I Want for Christmas'ı gibi yayından kaldırılması gereken daha kötü şarkılar olduğunu söylüyor. 'Beğenmiyorsanız kulaklık takın' diyenler de var" şeklinde konuştu. 

"Last Christmas" şarkısının yaratıcıları Wham! grubu 1986'da dağıldı ve George Michael yola tek başına devam etti. Michael, 2016'da hayatını kaybetti.

Etiketler Wham! Last Christmas