İsveç'te Kuran yakma eylemi: Polise taş atan 15 kişi gözaltına alındı

Salwan Momika, İsveç'in Varnhemstorget bölgesinde düzenlediği eylemde Kuran yaktı. 100'e yakın gösterici, Momika ile polise taş ve şişe attı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsveç'in Malmö kentinde Müslümanların yoğun olduğu Varnhemstorget bölgesinde düzenlediği eylemde Kuran yakan Irak asıllı Salwan Momika'yı engellemeye çalışan 15 kişi gözaltına alındı. Çevrede toplanan 100'e yakın gösterici, Momika ile polise taş ve şişe fırlattı. Bunun üzerine polis Momika'yı olay yerinden uzaklaştırırken, göstericilerle polis arasında arbede yaşandı. Olay sonrası polis 15 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

AA'nın aktardığına göre Malmö polisinin duyurusunda, eylemin çok şiddetli geçtiği belirtildi. Polisin, tekrar olay çıkma ihtimaline karşı bölgede nöbet tutmaya başladığı bildirildi.

Ne olmuştu?

Danimarkalı ırkçı politikacı ve Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, 2022'de Paskalya tatili boyunca İsveç'in Malmö, Norköpin ve Jönköping kentleri ile başkent Stockholm'de Kuran yakma eylemleri gerçekleştirmişti. Paludan, 21 Ocak'ta Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği ve 27 Ocak'ta Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kuran yakmıştı.

Stockholm'de yine Salwan Momika, Kurban Bayramı'nın birinci gününe denk gelen 28 Haziran'da, Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kuran'ı ateşe vermişti. Momika, 20 Temmuz'da da Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde, 31 Temmuz ve 14 Temmuz'da İsveç parlamentosu önünde Kuran'ı ve Irak bayrağını tekmelemişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler isveç kuran momika eylem