İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakma eylemine izin verilmedi

Daha önce ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakma eylemine izin veren İsveç, Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde yapılmak istenen eyleme izin vermedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsveç polisinin Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için başvuru yapan bir kişiye eylem izni vermediği belirtildi.

AA'nın haberine göre, Stockholm polisinden yapılan açıklamada, Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için başvuru yapan kişiye izin verilmediği aktarıldı.

Açıklamada, "Kur'an-ı Kerim yakma olayları arttı ve gelecekte artabileceği göz önüne alınarak kısa vadede İsveç çıkarlarına zarar verecek gelişmeler değerlendirilmiş ve buna göre da karar alınmıştır" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, izin isteyen kişinin kimliğine ilişkin bilgi verilmedi.

8 Şubat'ta da Türkiye büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için başvuru yapan bir kişi izin verilmemişti.

Stockholm'de, 21 Ocak günü Danimarkalı ırkçı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, polis korumasında Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

İsveç hükümetinin Paludan'a izin vermesine, Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülke tepki göstermişti.

Paludan, 27 Ocak'ta da Danimarka'da cami karşısında ve Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı. (HABER MERKEZİ)