İsveç Savunma Bakanı 'davet' üzerine Türkiye'ye geliyor

İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın davetiyle gelecek hafta sonu Türkiye'yi ziyaret etmeyi planladığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NATO'ya üye olmak için Türkiye'yle müzakerelerini sürdüren İsveç'in Savunma Bakanı Pal Jonson, gelecek hafta sonunda Ankara'yı ziyaret etmeyi planladığını açıkladı. İki ülke arasında geçen hafta Erdoğan'a yönelik protestolar nedeniyle yaşanan krizin ardından gelen açıklamasında Jonson, "Milli Savunma Bakanı Akar'dan Ankara'ya gitme daveti aldım" dedi.

AA'nın haberine göre başkent Stockholm'de İsveç Başbakanı Ulf Kristerson ile basın toplantısı düzenleyen Jonson, toplantıda "Milli Savunma Bakanı (Hulusi) Akar'dan Ankara'ya gitme daveti aldım ve bu geziyi gelecek hafta sonunda yapmayı umut ediyor ve sabırsızlıkla bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye ile NATO'ya üyelik müzakereleri çerçevesinde yapılan anlaşmaya da değinen Jonson, "Türkiye ile Üçlü Muhtıra imzalandı, bunun uygulamasında mesafe kaydedildi" diye konuştu.

Akar, dün AK Parti Grup Toplantısı için gittiği Meclis'te, Pal Jonson'un olası ziyaretine ilişkin "Planlama var, süreci takip ediyoruz, gelişmelere göre belirlenecek" açıklamasını yapmıştı. İsveç ile Türkiye arasında geçen hafta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir maketinin asıldığı gösterinin ardından gerilim tırmanmıştı. (HABER MERKEZİ)