İstinaf mahkemesi, Pınar Gültekin cinayeti davasında gerekçeli kararı açıkladı

Pınar Gültekin cinayeti davasının gerekçeli kararında, Cemal Metin Avcı'nın tahrik indiriminden faydalanmak için farklı beyanlarda bulunduğu, bu nedenle cezada indirim yapılmadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı'ya verilen cezada yerel mahkeme tarafından uygulanan haksız tahrik indirimlerini kaldırarak Avcı'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, yine aynı yargılamada beraat eden Avcı'nın kardeşine de 4 yıl hapis cezası veren İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, gerekçeli kararını açıkladı.

'İFADESİNDEKİ 'BIÇAK YARASI', DOKTOR RAPORUNDA SIYRIK ÇIKTI'

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, daire olayın özetine yer verdiği gerekçeli kararında Cemal Metin Avcı'nın yargılama sürecinde savunmalarını değiştirdiğine vurgu yaptı.

Sanığın savunmalarında, maktulle aralarında bağ evinde tartışma çıktığını, maktulün çantasından bıçak çıkardığını ve kendisine savurduğunu, kolunu kaldırınca dirseğinden yaralandığını söylediği, ancak ilgili doktor raporunda bunun sıyrık olarak nitelendirildiği ve herhangi bir kesiden bahsedilmediği belirtildi.

'SANIĞIN ŞANTAJ İDDİALARI TAHRİK İNDİRİMİNDEN FAYDALANMAK İÇİN'

Sanığın, önceki aşamalarda söz etmemesine karşın mahkeme sürecinde maktulün kendisine şantaj yaptığını ileri sürdüğü hatırlatılan kararda, Cemal Metin Avcı'nın telefonunda yapılan incelemelerde hiçbir tehdit mesajı, fotoğraf, video ya da belge bulunmadığı aktarıldı.

Kararda, maktule maddi destek sayılabilecek miktarlarda gönderdiği paraların tehdit yoluyla kendisinden alındığını iddia ettiği ancak bunu kabule yeterli kanıtın da bulunamadığı belirtildi.

Şantaj iddiasının cezada indirim almak için dile getirildiği ifade edilen kararda, "Bu yönüyle maktulden sanığa yönelmiş haksız bir davranış bulunmadığı anlaşılmış, sanığın haksız tahrik indiriminden yararlanma amacına dönük olduğu anlaşılan ve aşamalarda değişip farklılaşan beyanlarına itibar edilmemiş, sanık Cemal Metin Avcı hakkında koşulları oluşmadığından Türk Ceza Kanunu'nun 29. maddesi tatbik edilmemiş haksız tahrik nedeniyle bir indirime gidilmemiştir" denildi.

Daire, yerel mahkemede beraat eden Mertcan Avcı'nın ise Pınar Gültekin'in cesedini ortadan kaldırmaya yardım ettiği ve bu nedenle "Suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme" suçundan cezalandırılmasına karar verildiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)