Pınar Gültekin davasında karar: Cemal Metin Avcı'ya ağırlaştırılmış müebbet

Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı ve kardeşi Mertcan Avcı hakim karşısına çıktı. Avcı hakkında ağırlaştırılmış müebbet, kardeşi hakkında ise 4 yıl hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'da Pınar Gültekin'in Cemal Metin Avcı tarafından vahşice katledilmesine ilişkin açılan davada tutuklu sanık Cemal Metin Avcı (33) ve kardeşi tutuksuz sanık Mertcan Avcı'nın yargılanmalarına İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4'üncü Ceza Dairesi'nde devam edildi. 

DHA'nın haberine göre, yeniden görülen davanın ikinci duruşmasına Pınar Gültekin'in annesi Şefika Gültekin, baba Sıddık Gültekin ile taraf avukatları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı ise SEGBİS aracılığıyla salona bağlandı.

İfadelerin alınmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Cemal Metin Avcı hakkında 'Canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan haksız tahrik hükümleri uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet, kardeşi Mertcan Avcı hakkında ise 'Suç delillerini gizleme, yok etme ve değiştirme' suçundan 4 yıl hapis cezası verildi. (HABER MERKEZİ)