İstimara uğrayan çocuğun ailesi şikayetten vazgeçti, şüpheli tahliye oldu

14 yaşındaki İ.Ç. 52 yaşındaki erkek B.G. tarafından cinsel saldırıya maruz kaldığını söyleyerek şikayetçi oldu. Cinsel istismar sanığı B.G. ise ailenin şikayetinden vazgeçmesi sonucu tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’da yaşayan 14 yaşındaki İ.Ç., arkadaşının 52 yaşındaki babası B.G. tarafından cinsel saldırıya maruz kaldığını söyleyerek şikayetçi oldu. Çocuk İzleme Merkezi’nde yaşadıklarını anlatan İ.Ç., B.G.'nin cezalandırılmasını istedi. B.G. ifadelerin ardından tutuklandı. İ.Ç.'nin ailesi şikayetini geri çekince 3 ay 8 gün cezaevinde kalan B.G. önceki gün tahliye oldu.

YAŞADIKLARINI ARKADAŞINA ANLATTI

İ.Ç. 3 ay önce 52 yaşındaki erkek B.G. tarafından cinsel istismara uğradıktan sonra yaşadıklarını aynı gün içerisinde arkadaşına iletti. Arkadaşının kendisine, “Hakkını arayacaksın. Şikayetçi olacağız” diyerek destek verdiğini söyleyen İ.Ç., bu sözlerin ardından emniyete giderek şikayetçi oldu. Emniyetten sonra Çocuk İzleme Merkezi’nde uzmanlar eşliğinde ifadesi alınan İ.Ç. üst katlarında oturan B.G. tarafından cinsel istismara uğradığını söyledi.

CİNSEL İSTİSMAR SUÇLAMASIYLA İDDİANAME HAZIRLANDI

Bu gelişmelerin üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, B.G. hakkında ‘Çocuğun cinsel istismarı suçundan’ iddianame hazırladı. İstismar sanığı B.G. ise savcılıkta verdiği ifadede iddiaları reddetti. Savcılık ise B.G.'nin “Kasten işlemiş olduğu suç nedeniyle belirli haklardan yoksun bırakılmasını” talep etti. Bu gelişmelerin üzerine B.G. tutuklanarak cezaevine konuldu.

TAHLİYE KARARI

Cinsel istismar iddiasıyla açılan davada yeni bir gelişme yaşandı. B.G., cezaevine götürüldükten 3 ay 8 gün sonra tahliye edildi. İ.Ç.’nin ailesinin şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle B.G.’nin bir önceki gün cezaevinden tahliye olduğu ortaya çıktı. Ailenin şikayetinden baskı sonucu vazgeçtiği iddia ediliyor.