İstifa ettiğini açıklayan İYİ Parti Yozgat İl Başkanı disipline sevk edildi

Görevinden istifa ettiğini duyuran İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık'ın Genel Merkez kararı ile görevden alındığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – İYİ Parti Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in HDP’ye yönelik “bakanlık” açıklamalarına tepki göstererek görevinden istifa ettiğini duyuran Yozgat İl Başkanı Metin Özışık’ın daha önce görevden alındığı belirtildi. Açıklamada, “Genel Merkez kararı ile görevden alınmış olmasına rağmen tamamen gerçeğe aykırı olarak kamuoyuna kendisinin istifa ettiğini açıklaması ve istifasını da gündem ile ilişkilendirmesi üzücü ve utanç vericidir” denildi.

İYİ Parti Genel Sekreterliği’nden istifa ettiğini duyuran Yozgat İl Başkanı Metin Işık ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, Özışık hakkında 25 Ağustos 2022 tarihinde görev değişikliği kararı verildiği, bunun iletilmesi için defalarca genel merkeze davet edilmesine rağmen mazeretler sunarak gelmediği ifade edildi. Açıklamada Özışık’a kararın 5 Eylül 2022’de Ankara’da yapılan il başkanları toplantısı öncesi tebliğ edildiği belirtilerek, “Genel Merkez kararı ile görevden alınmış olmasına rağmen tamamen gerçeğe aykırı olarak kamuoyuna kendisinin istifa ettiğini açıklaması ve istifasını da gündem ile ilişkilendirmesi üzücü ve utanç vericidir. Partimizin halen üyesi olan Sayın Özışık’ın Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildiğini kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi. (DUVAR)

Etiketler iyi parti yozgat