İşten çıkarılan kapıcı apartmanda yangın çıkardı

Eskişehir’de işten çıkarılan kapıcı, kaldığı daireyi ateşe verdi. Yangın vanalarını kapattığı iddia edilen kapıcı gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir’de 4 bloklu sitenin 11 katlı bir apartmanında yangın çıktı. Yangını, çalıştığı apartmanda işten çıkarılan kapıcı Yunus Emre A.'nın çıkardığı tespit edildi.

Odunpazarı ilçesine bağlı Büyükdere Mahallesi Akçaağaç Sokak üzerindeki yangın saat 23.30 sıralarında başladı. Bu sırada büyüyen yangın nedeniyle tedbir amacıyla 66 dairedeki yaklaşık 200 kişi binadan tahliye edildi. Yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından kapıcı dairesi ve çatıdaki yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Olaydan sonra kaçan 28 yaşındaki kapıcı yangın çıkardığını itiraf ederek, “İşten çıkarmalarına kızdım, yangını bilerek çıkardım" dedi.

Gözaltına alınan görevli Eskişehir Şehir Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilip, ifadesi için Odunpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

'YANGIN VANALARINI KAPATMIŞ'

Site yöneticisi Osman Emral, kapıcının yangın söndürme sistemindeki vanaları da kapattığını söyledi. Emral, “C blokun kapıcısı ile ilgili yoğun şikayetler vardı. Biz de bu şikayetlerden dolayı bugün kendisine iş akdinin fesih edildiğini tebliğ ettik. Tabii tebliğden sonra biz işimize bakmaya başladık. Yarın evi boşaltacağını söyledi. Ben dışarıdayken ‘evi yaktı’ diye haber geldi. Komşuların söylediğine göre su vanalarını kapatmış. Evden çıkar çıkmaz üst kattan bir yanık kokusu gelmeye başlamış. Kapıcının işten ayrıldığı için yaktığını düşünüyoruz. Bir çanta ve çocuklarını alıp gittiğini güvenlik görevlileri söyledi. Güvenlik görevlileri dumanı görüp haber vermişler. Hemen yukarı çıkmışlar yanmaya başlayınca. Kapı da kapalıymış. Ben ‘kapıyı kırın, itfaiyeye yardımcı olun’ dedim. Kapıyı kırdılar. Binada 66 daire var. En az 200 kişi olduğunu düşünüyorum, yangın nedeniyle hepsi tahliye edilerek dışarı çıkarıldı" dedi.

Yangınla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.(DHA)

Etiketler ESKİŞEHİR YANGIN