İşten atılan işçilere polis şiddeti: 7 yaralı

Destek Otomotiv fabrikasında sendikalaştıkları için işten atılan ve eyleme geçen 100 işçiyi fabrika dışına çıkarmak için polis çağrıldı. Şiddet uygulayan polis 7 işçiyi yaraladı.

Fabrikaya gelen polis 7 işçinin yaralanmasına neden oldu (Foto: Evrensel)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Bursa’da faaliyet gösteren Destek Otomotiv fabrikasında Türk Metal Sendikası’nda örgütlenen 100’e yakın işçi işten çıkarıldı. Evrensel’de yer alan habere göre, fabrika içinde ve dışında eyleme geçen işçileri fabrika dışına çıkarmak için polis çağrıldı.

Polisin işçilere şiddet uygulaması sonucu 7 işçi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. İşçilerin fabrika önünde bekleyişi sürüyor.

NE OLMUŞTU?

Bursa'da Nilüfer Organize Sanayi'de Destek Otomotiv Yan Sanayi A.Ş. firmasında çalışan 100 işçi işten çıkartıldı. İşçilerin Türk Metal Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları iddia edildi. Bunun üzerine Türk Metal Sendikası TOFAŞ Şubesi bir açıklama yaparak “Nilüfer Organize Sanayide olan Destek Otomotiv Yan Sanayi A.Ş firmasında Türk Metal Sendikası Tofaş Şubesi Örgütlenme çalışmasında çoğunluğu sağladığı için Bakanlıktan ‘Yetki Tespit Belgesini’ almıştır. Bakın görün ki işveren sendikaya üye oldukları için üretimi hiçe sayarak tüm çalışanların işlerine son vermiştir” demişti. İşten çıkarılan işçiler, fabrika içinde ve dışında eyleme başlamıştı.