İstanbul’un mahkum profili

Bakanlık verilerine göre Silivri Cezaevi'nde 20 bini aşkın kişi bulunuyor. En yüksek suç grubu 3 binden fazla kişiyle "uyuşturucu". 'FETÖ' mahkumları ise diğer tüm 'örgütlü terör suçları'ndan fazla.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanlığı'nın 2021 yılı adli verilerine göre Türkiye'de en fazla işlenen suçlar "hırsızlık", "dolandırıcılık" ve "yağma" oldu. "Malvarlığına karşı işlenen suçlar" kategorisine giren bu suçlar için 2020 yılında 2 milyon 461 bin dosya açıldı.

İstatistiklere göre tüm suç grupları içinde uyuşturucu suçunun oranının yüzde 5'e yükseldi, açılan dosya sayısı 422 bine çıktı.

SİLİVRİ'DE 20 BİNİ AŞKIN KİŞİ VAR

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre, Silivri Cezaevi'nde 20 binden fazla kişi bulunuyor. Bakırköy Adliyesi’ne bağlı cezaevlerine dair güncel istatistiklere göre, Silivri'de 16 bin 702 hükümlü, 3 bin 765 tutuklu, 2 bin 857 hükümözlü (yerel mahkemece hakkında karar verilen ancak cezası kesinleşmeyen) kişi var. Bakırköy Adliyesi'ne bağlı cezaevlerindeki mahkumların suç dağılımı ise şöyle oldu:

  • Uyuşturucu suçundan 3 bin 459,
  • Hırsızlık suçundan 3 bin 603,
  • Yağma-gasp suçundan bin 101,
  • Örgütlü suçlardan 122,
  • Cinsel suçlardan 944,
  • Cinayet suçundan 983 hükümlü.

'FETÖ' TÜM 'ÖRGÜTLERİ' GEÇTİ

Silivri Cezaevi'nde yer alan 'FETÖ’den hükümlü, hükümözlü ya da tutuklu olan kişi sayısı, diğer tüm 'terör örgütü' suçlularından fazla. Verilere göre; Silivri'de 'FETÖ’den hükümlü olan kişi sayısı ise 919, diğer tüm terör örgütlerinden hükümlü kişi sayısı ise 857. 'FETÖ’den hükümözlü olan kişi sayısı 627 iken, diğer 'terör örgütleri'nden hükümözlü olan kişi sayısı ise 45.

Verilere göre en çok tutuklunun bulunduğu suç ise uyuşturucu oldu. Sadece Silivri Cezaevi’nde 2 bin 45 kişi "uyuşturucu" suçundan tutuklu bulunurken, bin 278 kişi ise hükümözlü. İkinci sırada 480 tutuklu sayısı ile "cinayet", üçüncü sırada ise 374 tutuklu sayısıyla "hırsızlık" suçuna karışanlar takip ediyor.

Metris Cezaevi’nde ise 3 bin 537 tutuklu/hükümlü bulunuyor. Yine hükümlü sayısında ilk sırada uyuşturucu suçluları, ikinci sırada hırsızlık, üçüncü sırada ise cinayet suçluları yer alıyor. (HABER MERKEZİ)