İstanbulspor'un 'tek' taraftarı: Bir hafta kala herkes vazgeçiyor

Trabzon ve Giresun'da İstanbulspor tribünlerinde tek başına takımını destekleyen 'vefalı' taraftar Karataş: Eşim 'bir pazarımız var gitme' diye kızıyor. İçeride bile toplasanız 30-40 kişiyiz zaten...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbulspor'un Trabzonspor ve Giresunspor'la deplasmanda oynadığı maçlarda konuk takım taraftarları için ayrılan tribünde tek başına oturan ve sosyal medyanın günlerdir konuştuğu Yaşar Karataş, takımına bağlılığını anlattı. 

İstanbulspor'un da Twitter'dan "Vefa 💛🖤 Teşekkürler Yaşar Karataş!" paylaşımıyla kutladığı Karataş'ın, SporArena'ya verdiği söyleşi özetle şöyle: 

'TAKIM DA TESİSLERE DAVET ETTİ'

 🔶 Trabzonspor maçıyla beraber deplasman sayım 13 veya 14 oldu. Maçlara İstanbulspor 2.Lig’deyken Karagümrük maçıyla gitmeye başladım. Ondan sonra hiçbir maçı bırakamadım. Daha önce İzmir, Adana, Hatay, Bolu, Balıkesir, Bursa, Eskişehir deplasmanlarına da gitmiştim. Bu maç gündem oldu ve bu da benim için şaşırtıcı oldu. Kulüp, Trabzon maçından sonra dönüş yaptı ve tesislere davet ettiler. Asbaşkanımız ve yönetim kurulu üyesi aradı. Zaten biz kulüple iç içeyiz. Görüşebiliyoruz ve tesislere gidebiliyoruz. Sağ olsunlar bize yardımcı oluyorlar, sıcak bir aile havası var.

 🔶 Taraftar olarak çok kalabalık değiliz, içeride bile toplasanız 30-40 kişiyiz zaten. Ben haftalar öncesinden arkadaşlarıma teklif yapıyorum ama dışarıya fazla kişi gelmek istemiyor. Son 1 hafta kala herkes vazgeçiyor. Neresi olursa olsun benim için mesafe önemli değil. Kulüpte ve tribünde bir aile ortamı var, bizi cezbeden şey bu. Kalabalık olmadığımız için herhangi bir tartışma yaşanmıyor.

'EŞİM KIZIYOR AMA HAVALAR ISININCA ÇOCUKLARI DA GÖTÜRECEĞİM'

 🔶Eşim, maçlara çok gidiyorum diye biraz kızıyor. Kendi işim olduğu için çok çalışıyorum. Ondan dolayı “Bir Pazar günümüz var, gitme” diyor. Onun da gönlünü hoş tutmaya çalışıp bir yandan maçlara gitmeye devam ediyorum. Havalar ısınınca çocukları da götüreceğim. 5 yaşında bir kızım var, o da gitmek istiyor.

 🔶Ümraniyespor deplasmanına 2 genç bulup 6 kişi gitmiştik. Gençleri kaybetmemek ve bu duyguyu aşılamak için bilet ücretini cebimizden karşılamıştık.

'BANA İSTANBUL DA DEPLASMAN' 

🔶Evim Kocaeli’de, stadyum Esenyurt’ta. Kocaeli-Esenyurt arası bayağı var. 2 saat sürdüğü için içerideki maçlar da deplasman aslında. Trafik yoksa eğer 2 saatte gidiyorum. 4 saatte de gittiğim oluyor.

 🔶Elimden geldiğince maç kaçırmamaya çalışıyorum. İşten dolayı sezonda 3-4 maç kaçırabiliyorum. Takımı sahada izlemek daha çok keyif veriyor bana. Sahada ezilmeyelim ve hakkımızla oynayalım, galip gelmesek de olur. Bizim için problem değil, skor önemli değil bizim için.

'POLİS VE GÜVENLİK GÖREVLİLERİ DE ÇOK ŞAŞIRIYOR'

 🔶Genelde polisler ve güvenlik görevlileri çok şaşırıyor. Sırt çantamla gittiğim için bazen içeri girerken zorlanıyorum. Rakip takımın taraftarları çok nezaket gösteriyor, herhangi kötü bir yaklaşım olmuyor. Sağ olsunlar bu maçtan sonra yazan çok oldu. Konya ve Gaziantep deplasmanları var, “gel ağırlayalım” diye oralardan çok yazıyorlar. 

 🔶Trabzonspor maçında en kötü beraberlik bekliyordum. Oyun sisteminden memnunum, biz güzel Futbol oynuyoruz. Sonuca gidememek bizi üzüyor. Düşeceksek düşelim ama kulübün yeter ki borcu olmasın. Maddi kayıplar olduğu zaman toparlanmak zor oluyor. Yok olan bir sürü kulüp var gördüğümüz. Bu kadroyla yeniden Süper Lig’e çıkarız zaten. (HABER MERKEZİ)