İstanbulkart kişiselleştirme işlemi nasıl yapılır?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bugün İstanbul'da toplu ulaşım ücretsiz. Ancak bu haktan yararlanabilmek için İstanbulkart'ınızı kişiselleştirmeniz gerekiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamayla, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ücretsiz ulaşımdan faydalanmak için İstanbulkart'ını kişiselleştirmeyi unutma. Resmi tatillerde ve bayramlarda ücretsiz ulaşım hakkı başta olmak üzere birçok olanak kişiselleştirilmiş İstanbulkart’ta" uyarısı yapıldı.

Birçok ödeme noktasında banka kartı gibi de kullanılan İstanbulkart’larının anonim (üzerinde isim yazmayan) özelliğinin ortadan kalkmasıyla, kartlar kişiselleştirilmiş oluyor.

ANONİM KARTLAR İÇİN SON TARİH 31 MART

İstanbul’da birçok kampanyadan da sadece kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri yararlanabiliyor. 31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla anonim tüm İstanbulkart’ların kullanımına son verilecek. İstanbul'da ekim ayı itibarıyla resmi tatillerde ve bayramlarda ücretsiz ulaşım hakkından sadece kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri faydalanabilecek.

KİŞİSELLEŞTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILIYOR?

Kişiselleştirme sistemini hayata geçirmek için İstanbulkart Mobil uygulaması veya web adresinden kayıt olunabiliyor. İstanbulkart kişiselleştirme işlemi resmi adres üzerinden yapılabiliyor. İstanbulkart’ınızı kişiselleştirmek için linkte açılan bilgileri doldurarak Kaydet butonuna tıklamanız gerekiyor. Girilmesi gereken bilgiler arasında kimlik numarası, ad, soyad, doğum tarihi ve kart numarası da bulunuyor.