İstanbul'da taksilerde 'rezerve' dönemi

"Taksi Taşımacılığında Kullanılan Tepe Lambası Düzenlenmesi Teklifi" bugün UKOME toplantısında görüşülecek. Teklif kabul akıllı tepe lambası dönemine geçilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında görüşülen, 'Taksi Taşımacılığında Kullanılan Tepe Lambası Düzenlenmesi Teklifi' kabul edildi. Oy çokluğuyla kabul edilen teklifle, 3 ay içerisinde tüm taksilerde akıllı tepe lambaları yer alacak. Lambalarda araçta yolcu varsa dolu, yolcu yoksa boş, yolcu almaya gidiyor ise rezerve yazısı yazacak. Böylece, uygulama sonucunda taksilerde yolcu seçme, yolcu almama gibi yaşanan sorunların ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Böylelikle uygulama sonucunda taksilerde 'yolcu seçme, yolcu almama' gibi yaşanan sorunların ortadan kaldırılması planlıyor. 

 

'TAKSİMETREYE ENTEGRE OLMASI ÇOK ÖNEMLİYDİ'

İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan İstanbul'da taksilerle ilgili sorunlar olduğunu belirterek, "Bu sorunlardan bir tanesini aşabilmek amacıyla taksi şoförüyle taksi yolcusu arasındaki ilişkiyi netleştirmek açısından bu uygulamayı hayata geçiriyoruz. Bütün taksilerin tabelalarını akıllı hale getiriyoruz. Taksi yolcusu uzak bir mesafeden taksinin dolu olup olmadığını veya boş olup olmadığını hem renkle hem de yazıyla görebiliyor olacak. Bu sistemin taksimetre entegre olmasını bizim açımızdan çok önemliydi. Bunun entegrasyonunu sağladık. Dolayısıyla eğer bir uygulama üzerinden bir rezervasyon aldıysa şoför taksi şoförü orada bir 'RZV' ifadesi görünüyor olacak. Taksimetre çalışır haldeyse kırmızı renkte dolu ifadesi taksi şapkasında yazıyor olacak. Eğer taksimetre çalışmıyorsa da taksinin müsait olduğunu yeşil renkli ve boş ifadesini yoldakilere belirtecek. Bu kararı aldıktan sonra üç ay içerisinde tüm mevcut taksilerin bu sisteme geçmelerini, bu şapkaları temin etmelerini sağlamış olacağız. Çeşitli firmalar bu şapkaları temin etmek için çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.   

'YERİNDE BİR KARAR' 

Taksici Hasan Kön "Bence uygulama iyi olur. Çünkü aracımız dolu olduğu zaman bile müşteri içeriyi göremiyor. Sonrasında bizi almıyor diyorlar. O yönden yerinde bir karar. Taksiciler için zararlı bir tarafı yok kabul edilmesi gerekiyor" diye konuştu.  

DHA'ya konuşan taksici Erkan Şuözer "Normalde ışıklı tabelalarımız var. Müşteri olduğunda ışıklı tabelamız sönük oluyor. S.O.S butonunu kullanırım. Sonuçta bir şey olduğunda direkt imdat yazacak" dedi.  (HABER MERKEZİ)

Etiketler taksi tepe lambası