İstanbul'da sağanak: Su basma riski bulunan yerleri boşaltın

İstanbul'da bu sabahtan itibaren bazı bölgelerde sağanak şeklinde görülen yağış, su baskınlarına ve ulaşımda aksamalara neden oldu. İstanbul Valisi Gül, yağışın yarın sabaha kadar süreceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren hafif şekilde aralıklarla devam eden yağış, bazı bölgelerde etkisini artırdı.

Meteorolojinin dün Marmara Bölgesi için yaptığı gök gürültülü sağanak uyarılarının ardından, sabah saatlerinden itibaren kentin bazı bölgelerinde aralıklı olarak yağış başladı.

Avrupa Yakası'nın Fatih, Zeytinburnu, Bayrampaşa, Güngören, Beşiktaş ve Şişli ilçelerinde hafif şekilde görülen yağışa hazırlıksız yakalananlar korunmak için otobüs duraklarına ve dükkan tentelerinin altına sığındı.

Bazı bölgelerde aralıklarla süren yağış, öğleden sonra özellikle kentin Silivri, Büyükçekmece, Çatalca gibi batı kesimlerinde yerini sağanağa bıraktı. Büyükçekmece'de etkisini artıran sağanak nedeniyle caddeler suyla kaplandı. Sürücüler, Muratçeşme Kavşağı'nda oluşan su birikintisi nedeniyle ilerlemekte zorluk çekti.

TRAMVAY İSTASYONUNU SU BASTI 

Kuvvetli yağış Arnavutköy, Başakşehir, Esenyurt, Sultangazi'de de ilerleyen saatlerde etkisini artırdı. Bazı bölgelerde su baskınları yaşandığı, mahsur kalma riskine karşı itfaiye ekiplerinin bölgede sevk edildiği belirtildi.

Bazı bölgelerde su seviyesinin araçların yarısına kadar yükseldiği gözlendi. Başakşehir'de bazı sürücüler suyla dolan yolda ilerlemekte güçlük çekerken, bazı otomobiller de tamamen suya gömüldü.

Gaziosmanpaşa'da etkisini sürdüren sağanak yerini doluya bıraktı. Kuvvetli yağış nedeniyle Topkapı - Mescid-i Selam Tramvay Hattının Taşköprü istasyonunu su bastı.

Yağış nedeniyle Mecidiyeköy'deki viyadükte de su baskını yaşandı. Araçlar, suyla dolan yolda ilerlemekte güçlük çekti.

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde sağanak nedeniyle yolları su basarken, araçlar mahsur kaldı.

İkitelli'de yağış nedeniyle su basan yolda bir moto kurye sürüklendi. Motosikletiyle birlikte sürüklenen kişiye yoldan geçen bir vatandaş yardım etti. Kurye, vatandaşın yardımıyla kurtulurken, motosiklet suya kapıldı.

Yağış Anadolu Yakası'nda Kavacık ve Çekmeköy'de de etkili oluyor.

ULAŞIMI DA ETKİLEDİ

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada, yağış nedeniyle bazı tramvay ve teleferik seferlerinde aksamalar yaşandığı ifade edildi. Açıklamada, 

"TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hatlarımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır. T4 Topkapı - Mescid-i Selam Tramvay Hattımızda yoğun yağış nedeniyle seferlerimiz Topkapı ve Kiptaş-Venezia istasyonları arasında yapılmaktadır. T5 Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattımızda yoğun yağış nedeniyle seferlerimiz Eminönü-Üniversite istasyonları arasında yapılmaktadır" denildi. 

VALİ: SABAHA KADAR DEVAM EDECEK

İstanbul Valisi Davut Gül sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada uyarıda bulundu. Gül şunları kaydetti:

"Sevgili İstanbullular, İlimiz genelinde kuvvetli yağış devam etmektedir ve sabaha kadar yağış beklentisi tahmin edilmektedir. Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız." 

Vali Gül daha sonra canlı yayında bir soru üzerine şu açıklamayı yaptı: 

"Bunu dün de uyardık, bugün de uyarıyoruz, İstanbul, yarın öğlene kadar yoğun yağış alacak. Dolayısıyla da özellikle sel basma riski olan bölgelerde vatandaşlarımızın bulunmamaları, varsa araç ve benzeri taşınırlarını taşımaları, bodrumlarda kalmamaları, konaklamayla ilgili problemi olan vatandaşlarımızın 112'yi aramalarını istirham ediyoruz. Çünkü geçmişte su bastıysa yine su basabilir. Bütün kurum ve kuruluşlar şu anda görevinin başında. Vatandaşlarımız da duyarlı olursa memnun oluruz. Şu ana kadar ufak su basmaları var, henüz daha yeni, arkadaşlarımız takip ediyor."

AFAD'ın, vatandaşların telefonlarına gönderdiği kısa mesajda da "Meteorolojiye göre, İstanbul'da kuvvetli yağışların yarın sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Sel, yıldırım, su baskınlarına karşı dikkatli olunmalıdır" uyarısında bulunuldu.

TRAFİK YOĞUNLUĞU ARTTI

İstanbul'da trafik yağmurun da başlamasıyla durma noktasına geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) trafik yoğunluğu haritasına göre 16.20 itibarıyla yoğunluk yüzde 72 olarak ölçüldü. (HABER MERKEZİ)