İstanbul'da motosiklet ve scooter kullanımı yasaklandı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentteki yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle motokuryelik yapılmayacağını, motosiklet ve elektrikli scooter kullanılmayacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentteki kar yağışı ile ilgili açıklama yaptı. Vali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Meteorolojik verilere göre İstanbul’da kar yağışı 3 gün boyunca etkisini sürdürecek. Fırtına, don ve buzlanmalara karşı dikkatli olalım" ifadeleri kullandı.

Yerlikaya, Twitter’dan yaptığı yeni paylaşımda kent için alınan motosiklet ve elektrikli scooter kararını duyurdu. Yerlikaya, şunları kaydetti: "İstanbul'daki yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, trafik seyir ve can güvenliğini sağlamak için bir sonraki duyuruya kadar motokuryelik yapılmayacak, motosiklet ve elektrikli scooter'lar kullanılmayacaktır."

ÜNİVERSİTELER TATİL EDİLDİ

Vali Ali Yerlikaya gece saatlerinde yaptığı son paylaşımda ise kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle üniversite eğitimlerine ve sınavlara 2 gün ara verildiğini bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili üniversite öğrencilerimiz, şehrimizdeki yoğun kar yağışı nedeniyle üniversite rektörlerimiz ile yaptığımız görüşmeler sonrası, İstanbul’daki üniversitelerimizde eğitime ve sınavlara 2 gün süreyle (pazartesi-salı) ara verilmiştir. Önce sağlık, önce güvenlik" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)