İstanbul’da elektrik kesintisi: 'Çalışmalar neden gece yapılmıyor?'

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin İstanbul genelinde yaptığı elektrik kesintileri tepkiye neden oldu. Kuruçeşme'de günde yedi saati bulan kesintiler, mahalleliyi mağdur ediyor.

Kuruçeşme'deki hat bakım çalışmaları.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (BEDAŞ) hat bakım çalışmaları sebebi ile son haftalarda yaptığı ve günde yedi saate varan elektrik kesintileri tepkiye neden oldu. BEDAŞ, son üç haftadır her salı günü yedi saat süre ile Beşiktaş ilçesinin Kuruçeşme semtine elektrik vermiyor. Kuruçeşme semtinde bulunan Çoşkunlar, Muhtar Abdullah, Muhtar Alirıza, Muhtar Nurettin sokakları elektrik kesintilerinden etkilenen sokaklar arasında yer alıyor.

Kuruçeşme Muhtarlığı ve mahalleliler, konu ile ilgili yetkililerden uyarı mesajı almadığını dile getirdi.

'ÇALIŞMALARIN NE ZAMAN YAPILACAĞINA DAİR BİLGİ VERİLMEDİ'

Kuruçeşme Muhtarı Cemile Bal, konuyla ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘’Eskiden muhtarlara kesinti yapılmadan önce bilgi gönderiliyordu. Biz de mahalle sakinlerine en az üç gün önceden tedbir almaları için bilgi mesajı gönderiyorduk. Ancak son üç haftadır yapılan bu uygulamayla ilgili ne tarafıma ne de mahalle sakinlerinin çoğuna bilgi verilmedi. Son üç haftadır her salı yedi saat elektrik kesintisi yaşıyoruz. Bu bakım çalışmasını muhtarlık olarak biz talep ettik. Ancak çalışmaların ne zaman yapılacağına dair bilgi verilmedi’’ dedi.

Konu hakkında çok fazla şikayet aldığını dile getiren Bal, ‘’Evden çalışan insanlar var, oksijen makinası kullanan ve kanser hastası insanlar var. İnsanlar üç haftadır mağdur olduklarını iletiyorlar. Üç haftadır günde yedi saat elektrik kesintisi olması kabul edilebilir bir durum değil’’ ifadelerini kullandı.

‘ZAM YAPMAYI BİLİYORLAR’

Kuruçeşme’de ikamet eden Hatice Bal, "Böyle bir uygulama olabilir mi? Her hafta salı günü 7-8 saat elektrik yok. Geçen hafta evimde tamir vardı, ustayı ayarladım, parasını ödedim, adam geldi ama çalışamadı. Sürekli gelip gitmek zorunda kaldı. Neden insanları mağdur ediyorsunuz? Ayda bir kere olsa anlarım ama her salı günü kesinti mi olur? Zam üstüne zam yapmasını biliyorlar. Ödediğimiz paranın karşılığını alabiliyor muyuz? Hayır’’ diye konuştu. 

‘BU ÇALIŞMALAR GECE NEDEN YAPILMIYOR?’

Semtte yaşayan Firdevs Çoşun ise çalışmaların neden gece herkes uyurken yapılmadığına dikkat çekti. Çoşun, "Bugün misafirim gelecekti, iptal etmek zorunda kaldım. Böyle ayıp olur mu? Haber vermiyorlar, arıyorsun cevap vermiyorlar. Her hafta aynı şeyi yaşıyoruz. Bu tarz işler neden gece yapılmıyor? İnsanlar artık evden çalışıyor. Evden çalışan komşum her salı çalıştığı kuruma bugün elektrik yok demek zorunda kalıyor. Telefonların, bilgisayarların şarjı bitiyor. Böyle uzun süreli kesintiler gündüz yapılmaz. Ben yurt dışında kaldım, bu tarz uzun süreli işleri gece yapıp kimseyi zor durumda bırakmıyorlar’’ dedi.

Kesintiler nedeniyle mağdur olan Murat Çoşkun ise şunları dile getirdi: "Gece herkes uyuyor, gelip gece yapsınlar, kimseyi de mağdur etmesinler. Hastalar var, oksijen makinası kullananlar var bu mahallede, önceden bilgileri olunca akrabalarına gidiyorlar. Söyleyecek söz bulamıyorum."

'GÜNDÜZ ÇALIŞILMASI GEREKİYOR'

Kesintiler sadece Beşiktaş ilçesi ile sınırlı değil. Beyoğlu, Kağıthane, Başakşehir, Şişli, Sarıyer, Bağcılar ilçelerinin belli mahallelerinde günün farklı saatlerinde olmak koşulu ile yedi saate varan kesintiler yaşanıyor. Bakım çalışmalarına bağlı kesintiler önümüzdeki günlerde de devam edecek. Elektrik kesintilerine ilişkin detaylı bilgiyi bedas.com.tr sitesinden ‘planlı yatırım ve bakım çalışmaları’ bölümden alabilirsiniz.

Konu ile ilgili bilgi almak için aradığımız BEDAŞ ise şu açıklamayı yaptı: ‘’Bu bakım çalışmaları, elektrik direklerinin ekonomik ömrünü doldurması (30 yıldan eski olmaları) ve halk güvenliği için tehdit oluşturabilmeleri nedeniyle kaliteli, güvenli enerji tedarikinin sağlanması amacıyla yapılıyor. Biz bakım çalışmalarını SMS ile ve web sitemizden (48 saat önce) duyuruyoruz. Bu bölgede yapılan direk yenilemesinde direk yerlerinin beğenilmemesi nedeniyle yarın muhtarın da içinde bulunacağı bir grupla yeni yerler belirlenecek. Bu sebeple bu hafta bakım çalışmalarına ara verildi. Eğer yeniden direklerin yeri değişirse, dolayısı ile çalışma devam edecek. Havai hat bakım ve yenileme çalışmaları  hem iş güvenliği gerekçesi hem de bakım çalışmasının kalitesinin daha iyi olması için gece yapılamıyor, gündüz çalışılması gerekiyor."