İstanbul Valiliği'nden nargile yasağı açıklaması

İstanbul Valiliği ilgili birimlere gönderdiği yazıda tüm işletmelerde nargile yasağının uygulanacağını duyurdu. Valilik ikinci açıklamasında ise ruhsatlı nargile salonlarının muaf olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Valiliği'inden Covid-19 salgınının başladığı 2020'de yasaklanan nargile salonlarına ilişkin yeni açıklama geldi. Vali Davut Gül imzasıyla ilgili birimlere gönderilen 4 Temmuz tarihli yazıda yeni bir karar alınıncaya kadar kafelerde nargile servisi yasağının süreceği belirtildi. Yazıda hiçbir işletmede nargile servisi yapılmayacağı ifadesi yer aldı. Konuya ilişkin haberin yayınlanmasının ardından yeni bir açıklama yapan valilik ruhsatlı nargile salonlarında bir kısıtlamaya gidilmediğini belirtti. 

İstanbul Valiliği'nden ilgili birimlere gönderilen yazıda şu ifadeler kullanıldı: 

"Nargile Salonu ve Nargile Kafelerin faaliyetleri 16.03.2020 tarihli 5361 sayılı Bakanlığımız emri gereğince geçici süreliğine durdurulmuştu. İlimiz Hıfzıssıhha Meclisinin 29.06.2021 tarihli ve 54 sayılı kararı ile de nargile salonu/kafesi olan iş yerlerinin faaliyetlerine yeni bir karar alınıncaya kadar ara verilmesine devam edildiği ve konaklama tesisleri, plaj, piknik alanları ve parklar dahil olmak üzere hiçbir işyerinde nargile servisinin yapılmamasına karar verilmiştir."

İKİNCİ AÇIKLAMADA 'RUHSAT' VURGUSU

İstanbul Valiliği'nden yapılan ikinci açıklamada ise " İstanbul'da; orman yangınlarının önüne geçmek, plaj ve sahillerde olumsuz görüntülerin oluşmasını engellemek, kamuya açık, piknik alanı, park ve mesire alanlarında çevreyi rahatsız etmemek amacıyla belirtilen alanlarda nargile içilmesi, sunumu ve satışı yasaklanmıştır. İlimiz Hıfzıssıhha Meclisinin konuya ilişkin kararı gereğince buraların dışındaki işyerlerinden ruhsatlı nargile salonlarıyla ilgili bir kısıtlamaya gidilmemiştir" denildi. (HABER MERKEZİ)