İstanbul Valiliği'nden dolandırıcılık uyarısı: Görevli olduğunu söyleyerek para istiyorlar

İstanbul Valiliği, kendini valilik çalışanı, kaymakam ve benzeri sıfatlarla tanıtarak para isteyen kişilerin ihbar edilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Valiliği, kaymakamlıklar ve valiliğin adı kullanılarak dolandırıcılık yapıldığını belirtti ve halkı dikkatli olması konusunda uyardı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Son günlerde kendisini Valiliğimiz çalışanı, kaymakam ve benzeri unvanlar kullanarak tanıtan kişi veya kişilerce vatandaşlarımızdan çeşitli yardım taleplerinde bulunulduğu tespit edilmiştir. Valiliğimizin hiçbir mensubu, herhangi bir sebeple vatandaşlarımızdan maddi yardım talebinde bulunamaz" denildi.

Maddi talepte bulunan kişilerin ihbar edilmesi istenen açıklamada, "Vatandaşlarımızın güven ve iyi niyetlerini suiistimal ederek menfaat temini amacını taşıyan bu ve benzeri dolandırıcılık girişimlerine kesinlikle itibar edilmemelidir. Bu tür dolandırıcılık faaliyetleriyle ilgili olarak vatandaşlarımızı duyarlı olmaya ve 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmeye davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)