İstanbul paylaşımı gündem olmuştu: Andrew Tate Romanya'da gözaltına alındı

Geçtiğimiz hafta yaptığı İstanbul paylaşımıyla gündem olan ABD'li eski boksör ve sosyal medya fenomeni Andrew Tate Romanya'da gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İnsan kaçakçılığı, cinsel saldırı ve suç örgütü kurmakla suçlanan ABD'li eski boksör ve sosyal medya fenomeni Andrew Tate Romanya’da gözaltına alındı.

Reuters’ın haberine göre, cinsel saldırı ile ilgili bir soruşturmayı bekleyen İngiliz, tutuklama emri üzerine Romanya'da mahkemeye çıkarıldı. Andrew ve Tristan Tate kardeşlerin 24 saat gözaltında tutulduğu belirtilirken, Bükreş Temyiz Mahkemesi'nin bugün yakalama emrinin infaz edilip edilmeyeceği konusunda karar vereceği aktarıldı.

DMM, 'FOTOĞRAF ESKİ' DEMİŞTİ

Tate geçtiğimiz hafta İstanbul'da çekilmiş bir fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Fotoğraf kısa sürede gündem olurken Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, fotoğrafın 2 sene önce çekildiğini ve Tate hakkında o zaman kırmızı bülten ve tahdit olmadığı belirtilmişti.

60 GÜNLÜK ADLİ KONTROLLE TAHLİYE EDİLMİŞTİ

37 yaşındaki ABD'li eski boksör, sosyal medya paylaşımlarıyla ün kazanmıştı. Tate, 29 Aralık 2022'de Romanya'da kardeşi Tristan ve iki kadınla birlikte "insan kaçakçılığı ve organize suç örgütü kurma" suçlamalarıyla tutuklanmıştı. BBC Türkçe'nin Ağustos 2023 tarihli haberine göre Tate kardeşlere cinsel saldırı suçlaması da yöneltildi.

Andrew Tate, gözaltına alındıktan sonra mart ayından başlayarak 5 ay ev hapsinde tutuldu. 4 Ağustos'ta ise 2 Ekim'e kadar uygulanacak 60 günlük adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

(HABER MERKEZİ)