Ev hapsindeki Andrew Tate hakkında adli kontrolle tahliye kararı

İnsan kaçakçılığı dahil bir dizi suçtan Romanya'da ev hapsine alınan sosyal medya ünlüsü Andrew Tate'in adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Romanya'nın başkenti Bükreş'te bir mahkeme, insan kaçakçılığı ile suçlanan ve ev hapsine alınan sosyal medya ünlüsü Andrew Tate hakkında tahliye kararı verdi.

Reuters'ın haberine göre, kardeşi Tristan ve iki Romanyalı şüpheli kadın ile birlikte haziranda hakkında iddianame hazırlanan Tate, insan kaçakçılığı, cinsel saldırı ve kadınları cinsel olarak istismar etmek için suç örgütü kurmak ile suçlanıyordu. Şüpheliler, atılı suçları reddederken, mahkeme Tate'in ev hapsine alınmasına hükmetmişti.  

EV HAPSİ, ADLİ KONTROLE ÇEVRİLDİ

Romanya yasalarına göre, Andrew Tate'in yargılandığı dava halihazırda Bükreş'teki mahkemenin ön dairesinde incelenmeyi bekliyor. Hakimin davanın hukuki olup olmadığına karar vermek için dava dosyasını incelemek için 60 günü bulunuyor. Bu süreç tamamlanana kadar ise mahkeme başlamayacak. Bu bağlamda bugün karar veren Bükreş Temyiz Mahkemesi, yazılı kararında, Tate'e verilen ev hapsi cezasının 4 Ağustos-2 Ekim tarihleri arası uygulanacak 60 günlük adli kontrole çevrilmesine hükmettiğini bildirdi.

Söz konusu adli kontrol kapsamında, dört şüpheli evlerinden ayrılabilecek fakat Bükreş'ten ayrılmalarına izin verilmeyecek. Ayrıca belli aralıklarla polise de imza vermeleri gerekecek. Dört şüphelinin, karar gereği, mağdurlara yaklaşması da yasaklandı.

İDDİANAMEDE NE VAR?

 Sosyal medya ünlüsü Andrew Tate, Romanya’daki soruşturma kapsamında Haziran 2023'te hazırlanan iddianamede resmen cinsel saldırı, insan kaçakçılığı ve kadınlara cinsel istismar için organizasyon yapmakla suçlandı. Savcılık, Tate ve kardeşi Tristan hakkında bu suçlamalarla iddianame hazırladı. Tate kardeşler, aralık ayında Romanya'nın başkenti Bükreş’te tutuklanmış ve mart ayında ev hapsine alınmıştı.

İki kardeş haklarındaki suçlamaları reddediyor. Bükreş Savcılığı, Tate kardeşlerle birlikte iki kişinin daha, insan kaçakçılığı için 2021 yılında suç örgütü kurduklarını iddia ediyor. Savcılık, bu suçun Romanya’nın yanında ABD ve İngiltere’yi de kapsadığını savunuyor.

İddianamede kurban olduklarını savunan yedi kişinin ifadeleri yer alıyor. Bu kişilerin Tate kardeşler tarafından evlilik vaadiyle kandırıldıkları öne sürülüyor. Andrew Tate bu kişilerden birine cinsel saldırıda bulunmakla da suçlanıyor. 

Andrew Tate ile kardeşi Tristan Tate, servetlerini Romanya’nın Karpatlar dağlarının eteklerinde bulunan bir köyde inşa etti. Tate kardeşleri 2014 yılında İngiltere’den Romanya’ya götüren iş insanı Sebastian Vieru’nun bağlantıları sayesinde kardeşlerin buraya yerleştiği biliniyor. Tate kardeşlerin köye taşındıktan sonra servetlereni hızla büyütmeleri Romanya’da yürütülen soruşturmanın bir ayağı Tate kardeşlerin servetinin büyük bir kısmının Romanya’daki kumarhane zinciri yatırımlarından ve Andrew Tate'in erkeklikle ilgili online eğitimlerinden geldiği düşünülüyor. (DIŞ HABERLER)