İstanbul Modern'den 'Bir Hayalin İzinde' projesi

İstanbul Modern ve Bosch Ev Aletleri, sanat eğitiminde toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek amacıyla genç kızlar için “Bir Hayalin İzinde” projesini başlatıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Modern ile Bosch Ev Aletleri, yeteneğini ve sanatsal bakış açısını geliştirmek isteyen genç kızlar için bir yıl boyunca devam edecek özel bir gelişim programı hazırladı. “Bir Hayalin İzinde” projesi, İstanbul Modern Koleksiyonu’nda yapıtları yer alan kadın sanatçılardan esinleniyor. Projeye katılacak öğrencilerin kadın sanatçıların deneyim ve üretimlerinden ilhamla cesaretlendirilmeleri hedefleniyor.

Okullar, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde, sanat alanında eğitim almak isteyen 9. sınıf ve üzeri kız öğrencilerin bir öğretmen referansıyla başvuruda bulunabildikleri program; akademisyenler, sanatçılar, küratörler, sanat tarihçileri ve müze uzmanlarıyla yürütülüyor.

Projeye İstanbul’un farklı ilçelerindeki devlet okullarından 40 öğrenci katılıyor. Proje, seminer, ders ve atölye programlarından oluşuyor. 

İstanbul Modern’de Haziran 2024’e kadar devam edecek eğitim programında, çağdaş sanat tarihi dersleri, yapıt inceleme çalışmaları, sanatçılarla seminerler, atölyeler ve branş dersleri yer alıyor. Proje, cumartesi günleri 13.00–16.30 arasında gerçekleştiriliyor.