İstanbul Halk Ekmek: Fiyatlarımızı dayanabildiğimiz kadar koruyacağız

İstanbul Halk Ekmek (İHE) Genel Müdürü Gedik, ekmek zamları ile ilgili "Fiyatlarımızı dayanabildiğimiz en son noktaya kadar korumayı amaçlıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İTO'ya bağlı fırınlarda yapılan zamla 4 lira olan ekmeğin fiyatı 5 liraya çıktı. Bu gelişme üzerine İstanbul Halk Ekmek'te zam yapılıp yapılmayacağı sorusu gündeme geldi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürü Okan Gedik, zam konusuyla ilgili "Fiyatlarımızı dayanabileceğimiz en son noktaya kadar korumayı amaçlıyoruz. Eğer ihtiyaç olursa fiyat geçişi kararı İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile görüşülerek kamuoyuyla paylaşılacaktır" diye konuştu. 

'UN FİYATI İHE'NİN FİYAT POLİTİKASINI BELİRLEYECEK'

Cumhuriyet'in sorularını cevaplayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürü Okan Gedik'in zam konusuyla ilgili soruya verdiği yanıt şöyle oldu: "İstanbul Halk Ekmek, İBB bünyesinde tamamen öz kaynaklarıyla dönen bir yapıdır. En son fiyat geçişini Ağustos 2022 başında yaptık. O günden itibaren yıl sonuna kadar ekmeğe zam yapmama ve halkımızın uygun fiyatlı sürdürülebilir kalitedeki ekmeğe ulaşımını kolaylaştırma adına her türlü artan maliyet artışını kendi içimizde telafi etmeye çalışıyoruz. Özellikle paketli çeşit ekmeklerimizin satışından elde ettiğimiz kârlılıkla normal ekmek maliyetini dengeliyoruz. 2022’nin sonuna kadar tahminen 410 milyon adetten fazla normal ekmek üretmiş olacağız. Normal ekmek dışındaki çeşit ekmeklerimizin ve diğer unlu mamullerimizin satışının da artması, üretim-satış maliyetlerimizi daha dengeli ve sürdürülebilir kılıyor. 2023 itibarıyla asgari ücretin, enerji giderlerinin ve ekmeğin en büyük girdisi olan un fiyatlarının hangi seviyelerde seyredeceği İstanbul Halk Ekmek’in fiyat artış politikasını belirleyecek. Bir kamu iştiraki olarak kâr amacı gütmeden vatandaşlarımızın iyiliği ve çıkarları doğrultusunda fiyatlarımızı dayanılabileceğimiz en son noktaya kadar korumayı amaçlıyoruz. Eğer ihtiyaç olursa fiyat geçişi kararı İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile görüşülerek kamuoyuyla paylaşılacaktır." 

 

 

Etiketler ekmek zam halk ekmek İHE