Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın 11 yıl 11 aya kadar hapsi istendi

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar hakkında bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle iddianame düzenlendi. Kolivar'ın 11 yıl 11 aya kadar hapsi istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar hakkında, katıldığı bir televizyon programındaki “Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor” sözleri nedeniyle 11 yıl 11 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

AA'nın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan "müşteki" olarak yer aldı.

İddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı aracılığıyla dosyaya sunulan dilekçede, katıldığı televizyon programındaki açıklamaları ve sosyal medya hesabındaki paylaşımlarında "hakaret" içeren ifadeler kullanması nedeniyle Kolivar hakkında şikayetçi olunduğu anlatıldı.

İddianamede Kolivar hakkında, "zincirleme şekilde halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "zincirleme şekilde cumhurbaşkanına alenen hakaret" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlamalarıyla 2 yıl 5 aydan 11 yıl 11 aya kadar hapis cezası istendi.

NE OLMUŞTU?

Katıldığı bir televizyon programında kullandığı ifadeler nedeniyle hakkında resen soruşturma başlatılan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, polis tarafından gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 9 Kasım'da sevk edildiği adliyede, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan tutuklanan Kolivar, avukatının itirazı üzerine 17 Kasım'da tahliye edilmişti. (HABER MERKEZİ)