İstanbul Barosu: Whatsapp hukukumuza saygı göstermeli

İstanbul Barosu, Whatsapp'ın son güncellemede 'açık rıza' istediğine vurgu yaparak, "Açık rızanın özgür iradeyle verildiğinin kabulü için hizmetin rıza şartına bağlanmaması gerekmektedir. Aksi halde verilen rıza KVKK uyarınca geçersizdir. Hukukumuza göre geçerliliği tartışma konusudur. Ülkemiz ve hukuk düzeni en az diğer ülkeler kadar saygı görmeyi hak etmektedir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Barosu, anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ın yeni gizlilik sözleşmesinde, önemli kişisel bilgilerin Facebook’a ait şirketlerle paylaşılmasını içeren koşulların onayı için kullanıcılara 8 Şubat’a kadar süre vermesi konusunda bir açıklama yayınladı.

İstanbul Barosu Kişisel Verilerin Korunması Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Whatsapp'ın 2016 yılından bu yana çeşitli amaçlarla Facebook ve diğer grup şirketleriyle veri paylaştığı belirtildi. Açıklamada, "2016 yılında söz konusu verilerin paylaşımına itiraz etmeyen tüm kullanıcıların verileri halihazırda zaten Facebook ve grup şirketleriyle paylaşılmaktadır" denildi. 

Whatsapp'ın son güncellemede 'açık rıza' istediğine vurgu yapılan açıklamada, "Açık rızanın özgür iradeyle verildiğinin kabulü için hizmetin rıza şartına bağlanmaması gerekmektedir. Aksi halde verilen rıza KVKK uyarınca geçersizdir. Hukukumuza göre geçerliliği tartışma konusudur. Ülkemiz ve hukuk düzeni en az diğer ülkeler kadar saygı görmeyi hak etmektedir" ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)