İstanbul Barosu Başkanı Saraç'tan dolandırıcılık uyarısı: Sonuna kadar mücadele edeceğiz

Avukatların ismiyle dolandırıcılık yapıldığını söyleyen İstanbul Barosu Başkanı Saraç, "Yurttaşlarımızın ve meslektaşlarımızın alın terine göz dikenlerle sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, avukatların ismiyle yapılan dolandırıcılık olaylarına ilişkin, "yurttaşların ve meslektaşlarının alın terine göz diken, onların saygınlığını zedeleyenlerle sonuna kadar mücadele edeceklerini" söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, baronun İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan merkezinde açıklama yaptı.

'SAVCILIKLARLA GÖRÜŞMELER YAPTIK'

İstanbul Barosu'na kayıtlı bazı avukatların bilgileri kullanılarak dolandırıcılık yapıldığı yönünde baro başkanlığına çok sayıda ihbar geldiğini belirten Saraç, mağduriyet yaşayan meslektaşlarının genç avukatlar olduğunu söyledi.

Saraç, "Yaşanan mağduriyetlerin önüne geçilmesi için İstanbul'daki bu tür dosyaların bulunduğu Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Baro Başkanlığımız ve yönetim kurulu üyemizce görüşmeler yapılmıştır. Daha etkin bir soruşturma yapılması hususları görülmüştür. Yurttaşlarımızın ve meslektaşlarımızın alın terine göz diken, meslektaşlarımızın saygınlığını zedeleyenleri uyarıyoruz; İstanbul Barosu sizinle sonuna kadar mücadele edecektir" diye konuştu.

'DOLANDIRICILARIN YARGILANMASI İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ'

Avukat Aslıhan Aslantaş ise isminin ve kimlik bilgilerinin dolandırıcılıkta kullanıldığını, mağdur edilen çok sayıda kişi tarafından da arandığını dile getirdi.

Konuyu baro yönetimi ile de paylaştığını aktaran Aslantaş, "Savcılık soruşturma dosyası açmıştı. Dosyanın takibi İstanbul Barosu tarafından yapılmaktadır. Etkin bir soruşturma ile dolandırıcıların hukuk önünde yargılanmasını sağlamak için mücadele ediyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)