İşsizliğin araştırılması önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi

Meclis Genel Kurulu'na sunulan işsizliğin nedenlerinin araştırılması önergesi, AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) TBMM Genel Kurulu’nda işsizliğin nedenlerinin araştırılmasını, işsizlik nedeniyle ortaya çıkan sorunların çözülmesi ve önlemlerin alınması talebiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği Meclis Araştırması önergesinin, diğer önergeler önüne alınarak görüşülmesini önerdi.

ANKA'nın aktardığına göre Tokat Milletvekili Kadim Durmaz “Türkiye'de işsiz sayısı 8 milyona dayandı. Yetişmiş insan gücü, akademisyenler bir bir ülkeyi terk etmek zorunda kalıyor. Her 4 gençten biri, bırakınız yurt içinde göçü, yurt dışında yaşamak istiyor. Gençlerin yüzde 96'sı mutsuz, yüzde 82,4'ü hayat standartlarından memnun değil, yüzde 66'sı gelecekten umutsuz, yüzde 27'si ülkesini değiştirmek istiyor. Sadece 2021'den bugüne kadar 2 bin 417 doktorumuz yurt dışına gitmek zorunda kaldı” sözleriyle AK Parti ve MHP’yi eleştirdi.

İYİ Parti Grubu adına Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral söz aldı ve "Bu enflasyonla 8 bin 500 liranın bile bir kıymeti olamayacağını birkaç ay içinde göreceğiz. Bu ekonomik şartlarda gözlerin içi ışıldayan tek kişi ise sayın Nebati'dir. Türk milletinin ise gözlerinin feri sönmüştür” dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, kendisinin de Tokatlı olduğunu vurgularken, CHP’nin önergesi üzerine şunları söyledi: “Doğduğumuz topraklarda doyamadık ve biz de oraları terk edip göç etmek zorunda kaldık. Peki, insanlar niye doğdukları yerlerden göç ederler? Yani Tokat özelinde bunu konuşuyoruz, bütün iller açısından bu geçerli. Tabii ki doyamadıkları için yani geçinme imkânları, orada yaşama imkânları, barınma imkânları kalmadıkları için göç etmek zorunda kalıyorlar."

CHP'nin önergesi, AK Parti ve MHP’li vekillerin oylarıyla reddedildi. (HABER MERKEZİ)