İsrail'in Suriye'ye İHA saldırısında 3 Hizbullah mensubu öldü

Reuters haber ajansına konuşan Şam'a yakın iki kaynak, İsrail'in Suriye'nin güneybatısına düzenlediği insansız hava aracı saldırısında üç Hizbullah mensubunun öldüğünü söyledi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Lübnan sınırında saldırılarını sürdürdüğü Hizbullah'a karşı Suriye topraklarında bir insansız hava aracı (İHA) operasyonu düzenlediği, ülkenin güneybatısında gerçekleşen İHA saldırısında üç Hizbullah mensubunun öldürüldüğü iddia edildi.

Reuters haber ajansına konuşan Şam'a yakın iki bölgesel kaynak, İsrail'in 8 Aralık Cuma günü gerçekleşen saldırısında üç Hizbullah mensubunun öldürüldüğünü söyledi. Kaynaklardan biri, saldırı sırasında Hizbullah mensuplarına eşlik eden bir Suriyeli'nin de hayatını kaybettiğini belirtti. İsrail ordusu, Golan Tepeleri yakınlarındaki Kuneytire kentinde yaşanan saldırıyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

İSRAİL ORDUSU: SAVAŞ UÇAKLARI LÜBNAN'DAKİ HEDEFLERİ VURDU

Öte yandan, İsrail Savunma Kuvvetleri'nden (IDF) yapılan açıklamada, İsrail Hava Kuvvetleri'nin Lübnan topraklarındaki Hizbullah hedeflerini vurduğu ifade edildi.

Haaretz'in aktardığına göre, IDF, gece boyunca vurulan yerler arasında operasyonel karargah olarak kullanıldığını öne sürdüğü bir alanın da olduğunu belirtti. Açıklamada, sınırın Lübnan tarafından yapılan saldırılar karşısında saldırılarının kaynağının vurulduğu bildirildi.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları 7 Ekim'den bu yana devam ederken, İsrail ordusu ile Lübnan Hizbullahı'nın sınır hattında 8 Ekim'de başlayan çatışmalarında da 23 Lübnanlı sivil, 93 Hizbullah mensubu, altı İsrail askeri ve bir Lübnan askeri öldü. (DIŞ HABERLER)