İsrail saldırısında ilk kez Lübnan askeri öldü

Lübnan, İsrail'in ülkenin güneyine düzenlediği saldırıda bir askerin öldüğünü duyurdu. 3 askerin de yaralandığı olayda, İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana ilk kez bir Lübnan askeri ölmüş oldu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusunun Hizbullah ile karşılıklı saldırıların yaşandığı Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırıda bir Lübnan askerinin öldüğü, üç askerin ise yaralandığı açıklandı. 

Anadolu Ajansı'nın Lübnan resmi ajansı NNA'dan aktardığına göre, İsrail güçleri Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesinde yer alan Kefrkilla beldesi yakınında Lübnan ordusuna ait bir noktayı topçu atışıyla hedef aldı. Lübnan ordusu X (eski adıyla Twitter) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İsrail saldırısında bir askerinin öldüğünü, üçünün yaralandığını duyurdu. Bu saldırıyla birlikte İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine yönelik düzenlediği saldırıda ilk kez bir Lübnan askeri hayatını kaybetmiş oldu.

8 EKİM'DEN BU YANA 89 HİZBULLAH MENSUBU, 6 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ

Hizbullah da Lübnan'ın güneyinden İsrail'e yönelik düzenlediği saldırılar hakkında açıklama yaptı. Açıklamada İsrail'e ait ve sınır üzerinde bulunan Bayad Blida, Zibdin, Tahyat Üçgeni ve Ruveysat el Asi askeri noktalarına güdümlü füze ve 'uygun silahlarla' saldırı düzenlendiği ifade edildi. Hizbullah yayınladığı bir başka açıklamada ise İsrail'in ed-Duhayra, Cel Alem ve Kubra adındaki askeri noktalarının da vurulduğunu aktardı.

İsrail ve Hamas arasında 7 Ekim'de başlayan çatışmaların ardından, İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim’den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında karşılıklı saldırılar yaşanıyor. Bu saldırılarda bugüne kadar 89 Hizbullah mensubu ve altı İsrail askeri öldü. Hizbullah da bugün yaptığı açıklamada Lübnan'ın güneyinden İsrail'e ait sınır üzerinde bulunan 4 askeri noktanın hedef alındığını duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)