İsrail-Lübnan sınırında karşılıklı saldırılar: 3 kişi hayatını kaybetti

Lübnan Hizbullahı, İsrail ordusuna ait üç askeri noktayı vurduklarını bildirdi. İsrail'in topçu atışları sebebiyle Lübnan'da üç kişinin öldüğü açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ve Hamas arasında varılan geçici ateşkesin bu sabah itibarıyla sona ermesi ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının yeniden başlamasının ardından İsrail-Lübnan sınırındaki karşılıklı saldırılar da yeniden şiddetlendi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Lübnan Hizbullahı, İsrail ordusuna ait sınırdaki üç askeri noktaya saldırı düzenlendiğini açıkladı. Açıklamada, 'Gazze'deki Filistin halkı ile dayanışma için İsrail'e ait Cel el-Alem askeri noktasına uygun silahlarla saldırıda bulunulduğu' ifade edildi. Hizbullah, bir başka açıklamasında yine İsrail'e ait sınırda yer alan El-Merc ve Ramim askeri noktalarına saldırı gerçekleştirildiğini kaydetti.

EL MANAR: İSRAİL'İN SALDIRISINDA İKİ KİŞİ ÖLDÜ

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre de Gazze'deki geçici ateşkesin sona ermesinin ardından Lübnan-İsrail sınırında yeniden gerginlikler yaşanmaya başladı. Haberde, İsrail ordusunun Lübnan'ın güney bölgesindeki Lebbune ve Ayta eş-Şaab beldelerinin yakınlarını topçu atışlarıyla hedef aldığı kaydedildi.

Reuters'ın aktardığına göre, Hizbullah'ın televizyon kanalı El Manar, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Houla kasabasına saldırısında iki kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre de İsrail güçleri Lübnan'ın güneyindeki Hula beldesindeki bir eve hava saldırısı düzenledi. Haberde, saldırıda Nasife Mazrani ve oğlu Muhammed'in hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

NNA: 1 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ, ÜÇ KİŞİ YARALANDI

Lübnan basınına yansıyan haberlerde, Lübnan'a düzenlenen hava saldırısında bir kişinin daha hayatını kaybettiği, üç kişinin yaralandığı belirtildi. Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan haberde, İsrail'in Cebbeyn beldesindeki bir eve yönelik hava saldırısı düzenlediği ifade edildi. Saldırıda 1 kişinin öldüğü ve 3 kişinin yaralandığı kaydedildi. Ölü ve yaralıların sivil olup olmadığına dair herhangi bir detay paylaşılmadı.

Öte yandan, Lübnan Hizbullahı, İsrail ile sınırda yaşanan çatışmalarda bir mensubunun daha öldüğünü duyurdu.

SINIRDA ÖLEN SİVİLLERİN SAYISI 22'YE YÜKSELDİ

İsrail'in 8 Ekim'den bu yana Lübnan'a yönelik saldırılarında, 3'ü gazeteci ve 3'ü çocuk, ölen sivillerin sayısı 22'ye yükseldi. Karşılıklı saldırılarda İsrail'de de dört sivil hayatını kaybetti. İsrail ordusu ve Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda, 87 Hizbullah mensubu ve altı İsrail askeri öldü. Çatışmalar, İsrail ile Hamas'ın 24 Kasım'da vardığı geçici ateşkesin ardından büyük oranda azalmıştı. (DIŞ HABERLER)