Hamas'tan taziye: Lübnan'daki İsrail saldırısında iki Türk öldü

Lübnan'ın güneyinde düzenlenen İsrail saldırısında iki Türkiye vatandaşının hayatını kaybettiği, Hamas'ın taziye mesajı yayınladığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Lübnan sınırında düzenlediği hava saldırısında, iki Türkiye vatandaşının hayatını kaybettiği bildirildi. İddiaya göre, Lübnan'ın Sur kenti güneyindeki Şaitiye beldesi yakınlarında bir araca düzenlenen saldırıda, Seyfullah Bilal Öztürk ve Yakup Erdal'ın yanı sıra iki Lübnan vatandaşı da öldü. Hamas'ın taziye mesajı yayınladığı belirtildi. 

El Cezire muhabiri Ali Haşim, "Lübnan'daki Hamas, İsrail'in güney Lübnan'da bir araca düzenlediği hava saldırısında öldürülen 4 üyesi için yas tuttu" diye yazdı. Haşim, öldürülenlerden ikisinin Türkiye vatandaşı olduğunu aktardı. 

Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek ise, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Gazze'ye destek için Türkiye'den yola çıkan Seyfullah Öztürk ve Yakup Erdal isimli 2 Türk vatandaşı, Filistin-Lübnan sınırında İsrail'in yaptığı hava saldırısı sonucu şehid oldu.Yakup Erdal Adıyamanlı hemşehrimiz. Seyfullah Öztürk Edirneli. Yakup Erdal’ın üç çocuğu var ailesi Adıyaman’da yaşıyor ve geçen pazar gününden beri kendisinden haber alınamıyordu İkilinin hedef alındığı araçta Kassam’ın Lübnan yapılanmasının komutan yardımcısı Halil Hamid Araz vardı ve onda aynı saldırıda hayatını kaybetti."

Henüz, Ankara'dan konuya ilişkin açıklama gelmedi. (DIŞ HABERLER)