İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölü sayısı 8 bin 796'ya yükseldi

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in abluka altındaki bölgeye yönelik saldırıları sonucu son 24 saat içinde 271 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail-Filistin çatışması 26'ncı gününde devam ederken, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, İsrail'in abluka ve kara harekatı altındaki bölgede yaşanan can kayıplarına ilişkin son bilgileri paylaştı. Şifa Hastanesi önünde düzenlediği basın toplantısında konuşan El Kudra, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de düzenlediği saldırılarda öldürülenlerin sayısının 8 bin 796'ya yükseldiğini söyledi.

AA'nın haberine göre, El Kudra, 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybeden kişilerin 3 bin 648'inin çocuk, 2 bin 290'ının kadın olduğu bilgisini verdi. Kudra'nın açıklamasına göre, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 26 günde 22 bin 219 kişi de yaralandı.

'2 BİN 30 KİŞİ ENKAZ ALTINDA'

"İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısı sırasında Filistinli ailelere yönelik katliamların sayısı 950'ye yükseldi" diyen Kudra, ayrıca saldırıların başlamasından bu yana 2 bin 30 kişinin enkaz altında olduğuna ilişkin ihbar aldıklarını aktardı.

Kudra, 132 sağlık personelinin hayatını kaybettiğini, hedef alınan 25 ambulansın kullanılmaz hale geldiğini belirtti. İsrail'in kasıtlı olarak 58 sağlık kuruluşunu hedef aldığını ifade eden Kudra, saldırılar ve kullanılan yakıtın tükenmesi nedeniyle 16 hastane ile 32 birinci basamak sağlık merkezinin hizmet dışı kaldığı bilgisini paylaştı.

PETROL ÜRETEN ÜLKELERE TIBBİ YARDIM ÇAĞRISI

Kudra, İsrail'in ablukası altındaki Gazze'deki Şifa ile Endonezya hastanelerinin yakıtın bitmesi nedeniyle ilerleyen saatlerde hizmet dışı kalabileceği konusunda uyardı.

Petrol üreticisi ülkelere ve uluslararası kurumlara, Şifa ve Endonezya hastanelerinin ana jeneratörlerinin duracağı bugün sona ermeden Gazze'deki hastanelere yakıt sağlamak için acilen müdahale etmeleri çağrısında bulunan Kudra, Gazze'deki yaralı ve hastaların hayatlarını kurtarma yetisini artık kaybetmiş olan hastanelere tıbbi yardım ulaştırmak konusunda tüm ülkelerin ivedilikle çalışması gerektiğini vurguladı.

Kudra, ayrıca Mısır'ın çok sayıda yaralıyı ülkelerindeki hastanelere nakletme çabası karşısında memnuniyet duyduğunu belirtti. Bakanlık Sözcüsü, durumu kritik olan ve bölgede müdahale edilemeyen tüm yaralıların nakledilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. (DIŞ HABERLER)