İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 9 bin 500'e yükseldi

Gazze'de, İsrail'in saldırılarında son 24 saat içinde 273 kişinin daha hayatını kaybettiği, ölü sayısının 9 bin 500'e yükseldiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in 29 gündür yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde öldürülenlerin sayısı 9 bin 500'e yükseldi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, düzenlediği basın toplantısında, İsrail saldırıları nedeniyle yaşanan can kayıpları ve yıkımın boyutlarına ilişkin bilgi verdi.

Maruf, İsrail saldırılarında Gazze'de 7 Ekim'den bu yana öldürülenlerin sayısının 3 bin 900'ü çocuk, 2 bin 509'u kadın olmak üzere 9 bin 500'e çıktığını belirtti.

İsrail saldırılarında 55 cami, 3 üniversite, 3 kilise ve Vakıflar Bakanlığına bağlı 3 binanın yıkıldığı bilgisini veren Maruf, 16 hastane, 32 sağlık ocağı, 27 ambulans ve 105 sağlık merkezinin zarar gördüğünü kaydetti.

7 EKİM'DEN BU YANA 46 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ

Gazze'deki hükümet de bugün bir açıklama yaparak İsrail'in saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 46 gazetecinin öldüğünü duyurdu. Hükümetin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun bombardımanlarında hayatını kaybeden basın mensuplarının ailelerine, yakınlarına ve tüm meslektaşlarına başsağlığı dilendi.

HAMAS: KATLİAMLARDAN BIDEN VE ABD YÖNETİMİ SORUMLU

Hamas'tan yapılan açıklamada ise İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği 'katliamlardan' ABD Başkanı Joe Biden ve yönetimi sorumlu tutuldu.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in ABD yapımı insansız hava araçlarıyla (İHA), Gazze’nin kuzeyindeki Saftavi’de sivillerin sığındığı Usame bin Zeyd Okulunu vurmasının ardından, bugün de Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda yerinden edilmiş binlerce Filistinliyi barındıran El Fahura Okulunu hedef aldığı hatırlatıldı.

AA'nın aktardığına göre, açıklamada, "ABD Başkanı Biden ve yönetimi, en sonuncusu yerinden edilmiş çocuk ve kadınların barındığı El-Fahura Okulunun hedef alındığı İsrail'in katliamlar dizisinin sorumluluğunu taşıyor. Suçlu işgal yönetimi, bu vahşi katliamları, doğrudan Amerikan yönetimi ve Başkan Biden'ın desteğiyle gerçekleştiriyor" denildi

Hamas'ın açıklamasında Biden ve yönetiminin İsrail'in sivillere karşı işlediği suçları doğrudan örtbas ettiği savunuldu.

ÇATIŞMALAR 29'UNCU GÜNÜNDE

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' isimli kapsamlı saldırı düzenlemiş, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlatmıştı. İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre, Gazze'ye kara operasyonlarının başladığı 31 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda ölen asker sayısı 25’e yükselirken, Kassam Tugayları'nın elinde 242 İsrailli rehine bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria’da da bir İsrail askeri öldü. Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler 144 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda ise 56 Hizbullah mensubu ile dört İsrail askeri öldü. (DIŞ HABERLER)