İsrail, mülteci kampındaki okulu vurdu: En az 15 ölü

İsrail ordusunun Cibaliya Mülteci Kampı'nda çatışmalardan kaçan Filistinlilerin sığındığı El Fahura Okulu'nu bombaladığı, saldırıda en az 15 kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralının olduğu bildirildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan Cibaliya Mülteci Kampı'nda, yerinden edilmiş binlerce Filistinliyi barındıran El Fahura Okulu'nu bombaladığı açıklandı. Saldırıda en az 15 kişi hayatını kaybetti.

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail bugün öğlen saatlerinde binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin sığınığı okula hava saldırısı düzenledi. WAFA, Al Fahura Okulu'nu hedef alan saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybettiğini ya da yaralandığını aktardı.

ŞİFA HASTANESİ: 15 KİŞİ ÖLDÜ, ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı da saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "İşgal kuvvetlerinin Cibaliya Mülteci Kampı batısında binlerce yerinden edilmiş kişiyi barındıran El Fahura Okulu'nu bombalaması sonucu çok sayıda Filistinli öldü ve yaralandı" ifadelerini kullandı. Öte yandan, bakanlık açıklamasında ölü ve yaralı sayısı belirtilmedi.

Reuters'ın aktardığına göre, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin müdürü Mohammad Abu Selmeyah, Gazze'de yerinden edilmiş kişilerin sığındığı Birleşmiş Milletler (BM) okulunun İsrail tarafından hava saldırısıyla vurulması sonucu 15 kişinin öldüğünü bildirdi. Ölü sayısının artmasından endişe edilirken, saldırıda onlarca kişi de yaralandı.

FİLİSTİN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: ÇAĞRILARA BOMBAYLA YANIT VERİYORLAR

Filistin Dışişleri Bakanlığı da Hamas'ın İstail'e düzenlediği 'Aksa Tufanı' saldırısının ve onu izleyen çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana İsrail'in abluka altındaki Gazze'de yaralı ve sivillerin sığındığı hastane ve okulları hedef alması hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

AA'nın haberine göre, bakanlık, Başbakan Benjamin Netanyahu'nun Gazze Şeridi’nde sivillerin korunması ve bölgeye yakıt ulaştırılması için yapılan uluslararası çağrılara 'hastane ve okulları bombalayarak yanıt verdiğini' belirtti.

Açıklamada, hastane ve okulların hedef alınmasının 'daha fazla toplu katliam, hastanelerin ve ambulans ekiplerinin çalışmalarının aksaması ve Gazzelilere sağlık hizmetlerinin engellenmesi' anlamına geldiği de vurgulandı.

'ULUSLARARASI TOPLUM NETANYAHU'YU İKNA ETMEKTE BAŞARISIZ OLDU'

Uluslararası toplumun, Gazze'deki hastanelere yakıt ulaştırılması konusunda Netanyahu’yu ikna etmekte 'açıkça başarısız olduğu' belirtilen açıklamada, Netanyahu'nun insani gerekçelerle yapılan ateşkes çağrılarını reddettiği vurgulandı.

Açıklamada, "Bu çağrıların aksine Netanyahu, uluslararası taleplere, hastaneleri, ambulans konvoylarını ve evleri bombalandığı ve yıkıldığı için yerinden edilmiş insanları barındıran okulları bombalayarak yanıt verdi" ifadeleri kullanıldı.

Uluslararası toplumun, her gün tekrarlanan bu suç sahneleri karşısında izleyici kalmasının sonuçları konusunda uyarıda bulunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bakanlık, çocuklara ve kadınlara yönelik devam eden korkunç katliamlar ve Gazze Şeridi'ndeki her şeyin vahşice yok edilmesi karşısında hala meşru müdafaa bahanesini kullanan bazı ülkelerin tutumlarını güçlü bir şekilde reddettiğini ifade ediyor." (DIŞ HABERLER)