İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 22 bin 600'e yükseldi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 22 bin 600 kişinin öldüğü açıklandı. İsrail ordusu, başlatılan '7 Ekim' soruşturmasında görev almak üzere bir ekip oluşturdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında ölü sayısının son 24 saat içinde 162 artarak 22 bin 600'e yükseldiğini açıkladı. Bakanlığın açıklamasına göre, son bir gün içinde 296 Filistinli daha yaralandı. İsrail'in saldırılarında 3 ayda yaralanan kişilerin sayısı 57 bin 910'a yükseldi. 

İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına ilişkin açıklamasında, son 24 saatte 100'den fazla yere saldırı düzenlediklerini bildirdi. Vurulan yerlerin Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'na ait hedefler olduğu iddia edildi.

İSRAİL ORDUSU '7 EKİM' SORUŞTURMASI İÇİN EKİP KURDU

Öte yandan, İsrail ordusunun, Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de düzenlediği 'Aksa Tufanı' saldırısı ve öncesindeki başarısızlıkları araştırmak için ekip kurduğu belirtildi.

AA'nın Haaretz gazetesinden aktardığına göre, kurulan ekipte İsrail'in eski genelkurmay başkanı ve savunma bakanı Shaul Mofaz, eski ordu istihbarat başkanı Aharon Ze'evi-Parkash ve eski ordu güney komutanı Sami Turjman’ın da yer alacak.

Jerusalem Post gazetesi, İsrail savaş kabinesinin dün geç saatlerde gerçekleşen toplantısında, çok sayıda bakanın Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi dahil toplantıda bulunan ordu temsilcilerini hedef almasının ardından hararetli tartışmalar yaşandığını yazmıştı. Bakanların, ordunun 7 Ekim olaylarına ilişkin bir soruşturmaya 2005 yılında Gazze Şeridi'nden geri çekilmeyi destekleyen yetkilileri de dahil etmeyi planladığına ilişkin iddia karşısında öfkesini dile getirdiği belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)