İsrail’in döviz rezervleri 7 milyar dolar düştü

İsrail'in döviz rezervleri Hamas ile yaşadığı çatışma sonrası İsrail Merkez Bankası’nın ülkenin para birimi olan İsrail şekelini korumaya çalışması nedeniyle Ekim ayında 7 milyar dolardan fazla düştü

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Döviz rezervleri, İsrail Merkez Bankası’nın ülkenin para birimini korumaya çalışmasının etkisiyle Ekim ayında düştü. Merkez bankasına göre rezervler 7,3 milyar dolar düşüşle 191,2 milyar dolara geriledi. Şu anda bir yılın en düşük seviyelerindeler olan rezervler yine de son 10 yılın ortalamasının çok üzerinde seyrediyor.

Bloomberg'te yer alan habere göre, İsrail Merkez Bankası, 7 Ekim'de çatışmaların patlak vermesinden hemen sonra 45 milyar dolarlık bir destek paketi açıklamıştı. Öte yandan, döviz rezervlerinden 30 milyar dolara kadar satış sözü veren merkez bankası, takas yoluyla 15 milyar dolara kadar sağlamayı taahhüt etmişti.

İsrail şekeli geçen ay 2012'den bu yana en düşük seviyesine geriledi. Öte yandan, yatırımcıların çatışmanın diğer bölgelere sıçramasından endişe etmesi sebebiyle İsrail hisse senetleri ve tahvillerinde de sert düşüşler yaşandı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler israil döviz rezerv