İsrail’in Batı Şeria’ya saldırıları sürüyor: 7 Filistinli öldürüldü

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da bir mülteci kampına İHA saldırısı düzenledi, saldırıda altı kişi yaşamını yitirdi. Azun beldesinde askerlerin vurduğu bir Filistinli de hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği baskın ve saldırılarda yedi Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda Filistinlinin yaralandığı açıklandı. Ölenlerin altısının Tulkerim Mülteci Kampı'na yönelik saldırıda öldüğü belirtildi. 

AA'nın yerel ve sağlık kaynaklarından aktardığına göre, İsrail askerleri, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde baskın ve saldırılar düzenledi. İsrail güçleri, Tulkerim kentine düzenlediği baskınlarda Tulkerim Mülteci Kampı'na da insansız hava araçları (İHA) ile saldırdı. Filistin Sağlık Bakanlığı, Tulkerim'de 6 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İSRAİL ASKERLERİNİN SIRTINDAN VURDUĞU FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

Filistin Kızılayı'ndan saldırılara ilişkin yapılan açıklamada da İsrail güçlerinin, sağlık ekiplerinin Tulkerim Mülteci Kampı'na girişini engellediği, ambulans içindeki bir yaralıyı da gözaltına aldığı belirtildi. Kalkilya'daki Derviş Nizal Devlet Hastanesi kaynakları ise Azun beldesinde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu sırtından vurulan 30 yaşındaki Emir Abdurrahman Mecid'in hayatını kaybettiği bilgisini verdi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA da İsrail askerlerinin El Halil kentinde 2 Filistinliyi gözaltına aldığını duyurdu. Beytüllahim yakınlarındaki Dehişe Mülteci Kampı'na da baskın düzenleyen İsrail askerleri, bazı Filistinlileri gözaltına aldı. Daha sonra baskın ve gözaltılara tepki gösteren bölge sakinleri ile İsrail güçleri arasında çatışma çıktı.

İsrail ve Hamas arasında 7 Ekim'de başlayan çatışmalarda, dün Katar'ın arabuluculuğunda rehine takası ve 4 günlük ateşkeste anlaşmaya varılmıştı. Buna göre, Hamas'ın Gazze'deki 50 rehineyi serbest bırakması karşılığında İsrail de hapishanelerdeki 150 Filistinli tutukluyu salıverecek ve çatışmalara 4 gün ara verilecek.(DIŞ HABERLER)