İsrail'in ambulans iddiasına yanıt: 'Sorumluluktan kaçmaya çalışıyor'

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in vurduğu ambulansı 'Hamas'ın kullandığı' iddiasına yanıt vererek 'her zamanki gibi suçu Filistinli bir grubun üzerine yıkmaya çalıştıklarını' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in 3 Kasım Cuma günü Şifa Hastanesi'nin girişindeki ambulansı vurması ve ambulansı Hamas mensuplarının kullandığını iddia etmesine Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yanıt geldi. Bakanlık, İsrail ordusunun iddialarının gerçeği yansıtmadığını, İsrail'in bu açıklamayla 'sorumluluktan kaçtığını' belirtti.

AA'nın aktardığına göre, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, düzenlediği basın toplantısında, "İşgalci İsrail'in hedef aldığı ambulansın Filistinli direniş savaşçıları tarafından kullanıldığı iddialarını reddediyoruz" dedi.

İSRAİL'E ÇAĞRI: İDDİALARI İSPAT EDECEK FOTOĞRAFLARI GÖSTERİN

İsrail'in katliamı kabul ettiğini belirten Kudra, "İsrail, her zamanki gibi sorumluluktan kaçmaya ve suçu Filistinli bir grubun üzerine yıkmaya çalışıyor" ifadesini kullandı.

Eşref El Kudra, İsrail'in hava saldırısında iki ambulansı hedef aldığına dikkat çekerek, iki ambulansın ayrı noktalarda olduğunu kaydetti. İsrail'in söz konusu iddialarını ispat edecek fotoğrafları ortaya çıkarmasını da talep eden Kudra, saldırının planlanarak yapıldığını ve bu nedenle tam anlamıyla bir cinayet olduğunu dile getirdi.

Kudra, uluslararası toplumun daha fazla sessiz kalmaması ve İsrail'in daha fazla katliam yapmasına onay vermemesi gerektiğini söyledi.

İSRAİL'DEN 'HAMAS' İDDİASI

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) 13 kişinin hayatını kaybettiği, 26 kişinin yaralandığı saldırının ardından yaptığı yazılı açıklamada, "Bir Hamas terör hücresinin bir ambulansı kullandığı tespit edildi. Buna yanıt olarak, IDF hava araçları ambulansın içinde faaliyet gösteren Hamas teröristlerini vurdu ve etkisiz hale getirdi" iddiasında bulunmuştu.

Açıklamada, "Bu bölgenin savaş alanı olduğunu vurguluyoruz. Sivillere kendi güvenlikleri için defalarca güneye gitme çağrısı yapıldı" ifadeleri kullanılmıştı.

HAVA VE KARA SALDIRILARI GECE BOYUNCA DEVAM ETTİ

İsrail-Filistin çatışmaları 29 gündür devam ederken, İsrail güçleri, dün gece boyunca karadan ve havadan Gazze'nin kuzeyi ile güneyindeki farklı kentlere saldırılarını sürdürdü. Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail savaş uçakları, Gazze'nin batısındaki En-Nasr ve Şeyh Rıdvan mahallelerinde sivillerin yaşadığı evleri bombaladı.

Gazze'nin batısı ile kuzeyindeki Eş-Şati ve Cebaliya mülteci kampları ile Beyt Lahiya ve Beyt Hanun kentlerinde, güneyde ise Han Yunus ve Refah kentlerinde çok sayıda evin bombalandığı haberleri basına yansırken, saldırılarda çok sayıda hayatını kaybeden ve yaralanan oldu. Gazze'nin doğusundaki bölgeler de topçu ateşiyle vuruldu.

ÇATIŞMALAR 29'UNCU GÜNÜNDE

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e 'Aksa Tufanı' isimli kapsamlı bir saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı. İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400'den fazla İsraillinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail ordusunun açıklamasına göre, 31 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda ölen asker sayısı 25’e yükselirken, Kassam Tugayları'nın elinde 242 İsrailli rehine bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria’da da bir İsrail askeri öldü.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, İsrail'in saldırılarda 3 bin 826’sı çocuk, 2 bin 405’i kadın olmak üzere 9 bin 227 Filistinli öldürüldü, en az 23 bin kişi yaralandı. Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 144 Filistinliyi öldürdü. (DIŞ HABERLER)