İsrail'den Suriye'ye saldırı: 'Ordunun askeri altyapısı vuruldu'

İsrail ordusu, Suriye topraklarından beş füze atılması sonrası ülkedeki askeri hedeflere saldırı düzenlendiğini açıkladı. Ordu, 'Suriye ordusunun askeri altyapısının' hedef alındığını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'nin İsrail tarafından başkent Şam kırsalındaki bazı noktalara hava saldırısı düzenlendiğini ileri sürmesinin ardından İsrail'den açıklama geldi. İsrail ordusu, pazartesiyi salıya bağlayan gece Suriye'deki askeri hedefleri vurduğunu açıkladı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, İsrail ordusu, konuya ilişkin açıklamasında, İsrail'e düzenlenen roket saldırılarına yanıt olarak gece saatlerinde Suriye'deki askeri hedeflere saldırı düzenlendiğini bildirdi. Ordudan yapılan açıklamada, saldırının 'Suriye ordusunun askeri altyapısına' yönelik olduğu belirtildi. 1 Ocak Pazartesi akşamı açıklama yapan İsrail ordusu, Suriye topraklarından beş roket atıldığını ileri sürmüştü. Ordu, İsrail savaş uçaklarının Lübnan'daki Hizbullah hedeflerini vurduğunu da kaydetti.

SANA: ŞAM KIRSALINDAKİ BAZI NOKTALAR HEDEF ALINDI

Suriye devlet haber ajansı SANA'ya bugün erken saatlerde açıklama yapan askeri bir kaynak, İsrail güçlerinin 2 Ocak Salı günü saat 04.35 sıralarında Golan yönünden Şam kırsalındaki bazı noktaları hedef alan bir hava saldırısı düzenlediğini ileri sürmüştü. 

Yılbaşından önce, 29 Aralık Cuma günü de Suriye devlet medyası, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri bölgesinden fırlatılan füzelerin pek çok noktayı hedef aldığını aktarmıştı. Suriye askeri istihbaratından bir kaynak ile konu hakkında bilgi sahibi başka bir güvenlik yetkilisi ise Reuters'a yaptıkları açıklamada, saldırıların Suriye'nin güneyindeki Suveyda ilinin Tel al-Sahn bölgesinde yer alan Suriye ordusuna ait bir hava savunma üssü ile bir radar istasyonunu hedef aldığına inandıklarını söylemişti.

Bölgesel bir askeri kaynak ise "Tahran, Suriye'ye İsrail saldırılarının etkinliğini potansiyel olarak azaltabilecek hava savunma sistemleri sağlamaya yönelik çabalarını artırıyor. Bu, çatışmanın yayılması durumunda Gazze savaşı hesaplarıyla ilgili" demişti. (DIŞ HABERLER)