İsrail, Suriye'ye düzenlediği saldırıda Kasım Süleymani’nin yakın arkadaşını öldürdü

İsrail'in Suriye'ye düzenlediği saldırıda İran Devrim Muhafızları komutanlarından Razi Musavi’yi öldürdüğü belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun Suriye’deki komutanlarından Razi Musavi’nin, İsrail’in, Şam yakınlarına düzenlediği saldırıda öldürüldüğü bildirildi.

İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı'na göre, öldürülen Musavi'nin Suriye’de "askeri danışman" olarak görev yaptığı ve Irak’ta 2020’de ABD’nin saldırısında öldürülen İranlı general Kasım Süleymani’nin yakın arkadaşlarından olduğu bilgisi verildi.

Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, İran'ın Suriye’deki komutanlarından Musavi’nin, İsrail'in Şam yakınlarına düzenlediği füze saldırısında yaşamını yitirdiği doğrulandı. Açıklamada, Musavi'nin Suriye'de Devrim Muhafızları Ordusunun "kıdemli askeri danışmanı" olduğu kaydedildi.

Musavi'nin, Kasım Süleymani'nin silah arkadaşlarından biri olduğuna dikkat çekilen açıklamada, öldürülen komutanın ayrıca Suriye'deki "direniş cephesine" destek vermekten sorumlu olduğu aktarıldı.

AA'nın haberine göre açıklamada ayrıca "Gaspçı ve korkak Siyonist rejim (İsrail) bu suçun bedelini kesinlikle ödeyecektir" ifadeleri kullanıldı.

REİSİ: BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi de Suriye'de öldürülen İranlı komutan için taziye mesajı yayınladı.

Reisi mesajında, "Bu eylem, şüphesiz gaspçı Siyonistlerin bölgedeki hayal kırıklığının, çaresizliğinin ve acizliğinin bir başka göstergesidir. Bu suçun bedelini mutlaka ödeyecekler" ifadelerini kullandı.

Devrim Muhafızları Ordusu, 12 Aralık'ta da Suriye’de Muhammed Ali Atayi Şurçe ve Penah Takizade adlı iki ordu mensubunun İsrail saldırısında öldürüldüğünü duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)