Suriye'ye hava saldırısı: 'İsrail, hava savunma üssünü hedef aldı'

Suriye devlet basını, İsrail'in dün gece saatlerinde ülkenin çeşitli noktalarına hava saldırıları düzenlediğini aktardı. Reuters'a konuşan kaynaklar, hava savunma üssünün hedef alındığını iddia etti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Suriye'nin güneyindeki bir hava savunma üssüne hava saldırısı düzenlediği iddia edildi. Suriye devlet medyası, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri bölgesinden fırlatılan füzelerin pek çok noktayı hedef aldığını aktardı. Suriyeli askeri bir kaynak, devlet basınına yaptığı açıklamada, "Hava savunma sistemlerimiz saldırganların füzelerine karşı koydu ve sadece maddi hasar alarak bunların bazılarını düşürdü" dedi. 

Suriyeli bir ordu kaynağı da daha sonra devlet basınına yaptığı açıklamada, İsrail'in gece yarısı sonrası başkent Şam yakınlarına bir dizi saldırıda daha bulunduğunu bildirdi, fakat saldırı hakkında detay vermedi. Reuters haber ajansı, bu haberleri bağımsız kaynaklardan doğrulayamadığını bildirirken, İsrail ordusundan henüz açıklama yapılmadı. 

'İRAN, SURİYE'YE HAVA SAVUNMA SİSTEMİ SAĞLAMA ÇABALARINI ARTIRDI'

Suriye askeri istihbaratından bir kaynak ile konu hakkında bilgi sahibi başka bir güvenlik yetkilisi ise Reuters haber ajansına yaptıkları açıklamada, saldırıların Suriye'nin güneyindeki Suveyda ilinin Tel al-Sahn bölgesinde yer alan Suriye ordusuna ait bir hava savunma üssü ile bir radar istasyonunu hedef aldığına inandıklarını söyledi. 

Geçen ay da Suriye'nin güneyindeki Tel Qulaib ve Tel Maseeh'de bulunan başka bir uçaksavar hava savunma sistemine saldırı düzenlenmiş, üst düzey istihbarat yetkilileri bunu 'İran'ın genişletilmesinde rol oynadığı Suriye hava savunma sistemlerini sekteye uğratmak için İsrail'in operasyonlarını yoğunlaştırdığı' şeklinde yorumlamıştı. 

Bölgesel bir askeri kaynak ise "Tahran, Suriye'ye İsrail saldırılarının etkinliğini potansiyel olarak azaltabilecek hava savunma sistemleri sağlamaya yönelik çabalarını artırıyor. Bu, çatışmanın yayılması durumunda Gazze savaşı hesaplarıyla ilgili" demişti. (DIŞ HABERLER)