İsrail’den Suriye'ye hava saldırısı

İsrail, Suriye'ye hava saldırısı düzenledi. İsrail ordusu, saldırının 'Golan Tepeleri'ne İran adına patlayıcı yerleştiren üç kişinin yakalanması sonrası düzenlendiğini' duyurdu; Golan-Şam arasında sekiz hedef vuruldu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu, Suriye'de bir dizi hedefe hava saldırısı düzenledi. Suriye hükümeti saldırılarda üç askeri personelin öldüğünü, hava savunma sistemlerinin bazı İsrail füzelerini düşürdüğünü duyurdu. İsrail hükümetiyse, saldırının işgal altındaki Golan Tepeleri'ne 'patlayıcı yerleştirildiği' gerekçesiyle düzenlendiğini savunup, Suriye'deki İran hedeflerinin vurulduğunu açıkladı. 

KUDÜS GÜCÜ İDDİASI

İsrail Ordu Sözcüsü Jonathan Conricus, dün üç Suriyelinin Golan Tepeleri'nde İsrail ordusunun bir mevzisinin yakınlarına patlayıcı yerleştirirken yakalandığını, bu kişilerin İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü tarafından yönlendirildiğini savundu. İsrailli yetkili, buna misilleme olarak Golan Tepeleri'nin Suriye kontrolündeki bölümünden Şam'a uzanan bir alanda sekiz hedefi vurduklarını açıkladı. 

ŞAM HAVALİMANINDAKİ 'İRAN KARARGÂHI' VURULDU

Conricus, Şam Uluslararası Havalimanı'nda bulunduğu iddia edilen İran karargâhının, üst düzey İranlı heyetlerin ağırlandığı 'gizli bir askeri noktanın' ve Suriye ordusunun 7'inci tümeninin hedef alındığını söyledi. İsrail açıklamasına göre, Suriye'ye ait gelişmiş karadan havaya füze bataryaları da İsrail uçaklarına ateş edince hedef alındı.

Suriye devlet ajansı ise İsrail'in 'saldırganca adımı' sonucunda üç askeri personelin öldüğünü, bir kişinin yaralandığını duyurdu. Haberde, saldırılara karşılık verildiği ve İsrail'e ait bazı füzelerin düşürüldüğü belirtildi.

Suriye'deki iç savaşın başından bu yana, İsrail ülkeye belirli aralıklarla hava saldırıları düzenliyor. İsrail hükümeti bu saldırılara gerekçe olarak Suriye'deki İran varlığını gösteriyor; 'komşu bir ülkede İran'ın nüfuzunun artmasına izin verilmeyeceği' savunuluyor. Suriye hükümetiyse, İranlı güçlerin sahada Suriye ordusuna yardım ettiğini kamuoyu önünde kabul etmiş değil. (DIŞ HABERLER)