İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: 2 sivil hayatını kaybetti

İsrail savaş uçaklarının Lübnan'ın güneyini hedef alan hava saldırısında iki sivilin öldüğü açıklandı. Hizbullah, İsrail'e ait bir askeri noktaya saldırı düzenlediklerini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu ve Lübnan Hizbullahı arasında sınır bölgesinde yaşanan karşılıklı saldırılar devam ederken, İsrail savaş uçaklarının gece saatlerinde Lübnan'ın güneyine yönelik hava saldırısında iki sivilin hayatını kaybettiği bildirildi. 

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, savaş uçakları gece saatlerinde ülkenin güneyindeki sınır bölgesinde yer alan Bint el-Cibeyl ilçesindeki bir evi hedef aldı. Ailelerini ziyaret etmek için Avustralya'dan Lübnan'a gelen İbrahim Bizzi ile eşi Şruk Ahmed Hamud'un vurulan evin enkazında kalarak hayatını kaybettiği kaydedildi. Sivil savunma ekipleri, çiftin cesedini enkazın altından çıkarıp ilçe merkezindeki bir morga kaldırdı.

HİZBULLAH: İSRAİL'İN ROŞ HANİKRA ASKERİ NOKTASINA SALDIRI DÜZENLENDİ

AA'nın aktardığına göre, İsrail'in saldırısında eşiyle birlikte hayatını kaybeden İbrahim Bizzi'nin bu sabah öldüğü duyurulan Hizbullah mensubu Ali Ahmed Bizzi'nin kardeşi olduğu ve aynı saldırıda öldükleri belirtildi. Hizbullah'tan bu sabah yapılan açıklamada, 'Ali Ahmed Bizzi adındaki Hizbullah mensubunun hayatını kaybettiği' ifade edilmişti.

Hizbullah, bugün yaptığı bir diğer açıklamada da Lübnan'ın güneyinden İsrail'e ait bir askeri noktaya saldırı düzenlendiklerini duyurdu. Açıklamada, Lübnan'ın güneyinden İsrail'in sınırda yer alan Roş Hanikra (Bahri) askeri noktasına saldırı düzenlendiği belirtildi.

8 EKİM'DEN BU YANA 28 LÜBNANLI, BEŞ İSRAİLLİ SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ne yönelik havadan ve karadan yürüttüğü saldırılar 7 Ekim'den bu yana devam ederken, Lübnan sınırında İsrail ve Hizbullah arasında da karşılıklı çatışmalar yaşanıyor. Bugün açıklanan iki sivil ölümüyle birlikte, İsrail'in 8 Ekim'den bu yana Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Lübnanlı sivillerin sayısı 28'e yükseldi. Çatışmalarda ayrıca 129 Hizbullah mensubu, beş İsrailli sivil, dokuz İsrail askeri ve bir Lübnan askeri hayatını kaybetti. (DIŞ HABERLER)