İsrail'den Cenin'e SİHA saldırısı, hastaneye kuşatma

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği SİHA saldırısında üç Filistinli öldü. Askerler, İbni Sina Hastanesi'ni de abluka altına aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail-Filistin çatışmaları 42'inci gününde devam ederken, İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'ya yönelik saldırı ve baskınları da sürüyor. İsrail ordusunun Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırılarda, üç Filistinlinin hayatını kaybettiği, ikisi ağır dokuz kişinin yaralandığı açıklandı. İsrail askerlerinin Cenin'deki İbni Sina Hastanesi'ni de tanklarla kuşattığı bilgisi paylaşıldı. 

İSRAİL ASKERLERİ GERÇEK MERMİ VE BİBER GAZI KULLANDI

Filistin haber ajansı WAFA, İsrail'in Cenin Kampı'nda silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile düzenlediği saldırıda üç Filistinlinin yaşamını yitirdiğini, ikisi ağır dokuz kişinin yaralandığını aktarırken, görgü tanıkları da İsrail ordusunun onlarca askeri araç, buldozer, helikopter ve SİHA'larla Cenin kenti ve kampına gece saatlerinden beri düzenlediği baskının cuma sabahı itibarıyla hâlâ devam ettiğini bildirdi.

İsrail ordusu kente birçok yönden saldırı gerçekleştirerek Cenin Mülteci Kampı'nı kuşattı. İsrail askerleri ile silahlı Filistinliler arasında çatışmalar çıktı. İsrail güçleri, baskınlara karşı çıkan Filistinlilere karşı gerçek mermi ve yoğun biçimde göz yaşartıcı gaz  kullandı.

İSRAİL ORDUSUNDAN İBNİ SİNA HASTANESİNE KUŞATMA

Cenin kentine onlarca askeri araçla farklı noktalardan giriş yapan İsrail askerlerinin İbni Sina Hastanesi'ni de abluka altına aldığı belirtildi. Filistin Kızılayı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, hastanenin basıldığı ve Filistin Kızılayı'na ait ambulans ekiplerinin hastane önünde yaklaşık bir saattir gözaltında tutulduğu ifade edildi.

AA'nın aktardığına göre, Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin bazı sağlık görevlilerini hastaneyi boşaltmaya zorladıktan sonra gözaltına aldığı belirtildi. Görgü tanıkları da İsrail güçlerinin hastaneyi kuşatarak, çalışanların hastaneyi derhal terk etmelerini istedi ancak bazı görevli doktorlar bu talebi reddetti.

'ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI'

Sosyal medyada da birçok hesap İbni Sina Hastanesi'ni kuşatan İsrail askerlerinin silah zoruyla, acil serviste çalışan sağlık görevlilerini elleri havada bir şekilde çıkartıp, çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı görüntüleri paylaştı.

Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 197 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail güçleri, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ni yoğun şekilde bombalarken işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de düzenlediği baskınlarda, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor. (DIŞ HABERLER)