İsrail: Uydu interneti kullanımı için SpaceX ile görüşmelere başladık

İsrail Telekomünikasyon Bakanlığı, uydu internet sistemi Starlink kullanımı için SpaceX'le görüşmelerde bulunduklarını, bu adımla Gazze sınırı çevresinde kesintisiz internet sağlanacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Telekomünikasyon Bakanlığı'nın Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX ile 'savaş zamanında iletişim' sistemini desteklemek üzere uydu internet sistemi Starlink kullanımı için görüşmelere başladığı açıklandı. Bloomberg haber sitesinin İsrail'in Gazze'ye kara harekatı hazırlığında olduğu hatırlatılarak paylaşılan haberinde, şirketin henüz İsrail'in talebini kabul etmediği ve konuyla ilgili açıklama yapmadığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Telekomünikasyon Bakanlığı, SpaceX şirketi ile uydu internet sistemi Starlink kullanımı için görüşmelerde bulunduklarına dair yaptığı açıklamada, görüşmelerin başladığını, bu adımla Gazze sınırı çevresindeki beldelere ve çatışma bölgelerine kesintisiz internet hizmeti sağlanacağı belirtildi.

SPACEX BAKANLIĞIN AÇIKLAMASI HAKKINDA YORUM YAPMADI

Açıklamada ayrıca İsrail'in, diğer sistemlerin arızalanması durumunda yedek olarak hizmet verecek Starlink'e ilk kez başvuracağı ifade edildi. Bloomberg'in haberine göre, şirket henüz İsrail'in talebini kabul etmedi ve bakanlığın açıklaması hakkında yorum yapmadı.

İsrail ordusu Gazze sınırına yoğun yığınak yaparken, olası kara harekatında 'sona gelindiğine' ilişkin yorumlar hem yerel hem uluslararası basında yer almıştı. İsrail böyle bir durumda internet hizmetlerini etkileyebilecek gelişmelerden endişe ediyor. (DIŞ HABERLER)