İsrail: Türkiye’den Gazze’ye sevk edilen 16 ton roket malzemesi yakalandı

İsrail gümrük yetkilileri, Türkiye’den Gazze Şeridi’ne yapılan bir sevkiyatta, roket yakıtı yapımında kullanılan 16 ton amonyum klorür bulunduğunu iddia etti. Hamas, iddiayı yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail, temmuz ayında Türkiye’den Gazze Şeridi’ne yapılan bir sevkiyatta roket yapımında kullanılan 16 ton amonyum klorür yakalandığını ileri sürdü. Güvenlik yetkilileri, Ashdod Limanı’nda inşaat işlerinde kullanılmak üzere Gazze’ye sevk edilecek 54 ton alçının olduğu konteynerlerde 16 ton amonyum klorür bulunduğunu aktardı.

HAMAS: ABLUKAYI SIKILAŞTIRMAK İÇİN YALAN SÖYLÜYORLAR

The Times of Israel’in haberine göre, Gümrük Müdürlüğü, çift kullanımlı bir kimyasal olan ve roket yapımında kullanılabilen söz konusu maddenin Gazze’ye girişinin İsrail tarafından yasaklanmış olduğunu hatırlattı. Reuters haber ajansına konuşan Hamas Sözcüsü Hazım Kasım ise iddiaların ‘yalan’ olduğunu söyledi. Kasım, “İşgalciler, Gazze ablukasını sıkılaştırmak için bahane olarak yalanlar uyduruyor” diye konuştu.

GAZZE'DEN İHRACAT GEÇİCİ SÜREYLE DURDURULMUŞTU

İsrail, eylül ayının başında Gazze’den ihracatı geçici olarak durdurmuş, kararın ‘giysilerin içinde kilolarca yüksek kalite patlayıcı madde’ bulunması sebebiyle alındığı ifade edilmişti. İsrail Savunma Bakanlığı, ilk belirlemelere göre söz konusu patlayıcıların Batı Şeria’daki ‘terör eylemleri’ için kullanılmak istendiğini iddia etmişti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Savunma birimi, terör unsurlarının, Gazze Şeridi’ndeki sivil ve insani kanaldan askeri güç takviye ihtiyaçları ve terör eylemleri için faydalanmasına izin vermeyecektir” ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)